Gjennom aksjeselskapet Vino Piemonte har de kjøpt vingården La Mandragola og 49 prosent av Tenuta il Sogno.

Det hele starta da Vadset fikk ideen om å kjøpe en vingård i Italia, siden økonomien i landet var gunstig for kjøp av eiendom.

– Jeg tenkte mer og mer på det, og ble mer og mer tent, sier Kjetil Blomvik. Han er daglig leder for selskapene Vino International og Vino Piemonte som gjør det mulig for deg å bli medeier i en vingård i Italia.

– Men jeg ville ta det litt lenger, og vi kommer til å ende opp med fem vingårder i løpet av neste sommer, sier Blomvik.

Fulltidsjobb

Kjetil Blomvik arbeidet i Nordic Securities før han i februar sluttet i jobben og starta investeringen i italienske vingårder.

– Det er en fulltidsjobb, og det er mye å holde styr på. Jeg er der nede hver sjette uke, sier Blomvik.Vadset og Sperre har på sin side drevet med eiendomsutvikling i Tyrkia i flere år.

Nordmenn

Før planene om vindrømmen i Italia ble en realitet, kontaktet Vino Piemonte et norsk par som har drevet vingård i Italia i 13 år.

– Eli Anne Langen og Frode Refstad har lyktes som nordmenn der nede, sier Blomvik.Eli Anne og Frode driver vingården Tenuta il Sogno, som Vino Piemonte nå eier 49 prosent av. – De ville utvide produksjonen, og da passet det at vi investerte i gården, sier Blomvik. Ålesunderne inngikk en avtale om at de to skal drifte de fem første gårdene Vino Piemonte kjøper.

God hjelp

De har også god nytte av bekjentskapet til Eli Anne, da hun er utdannet eiendomsmegler i Italia.

– Hun hjelper oss med å finne andre gårder som vi vurderer å kjøpe, sier Blomvik. Selv om det er Blomvik, Sperre og Vadset som er gründerne, gjør Vino Piemonte AS det mulig for andre å bli medeier i vingårdene i Piemonte-regionen nord i Italia.

– Vi har nesten 30 andre sunnmøringer som aksjonærer i Vino Piemonte nå.

Verdenskjent

Interessen rundt selskapet har vært så stor at de nå vil ansette flere.

Og har i tillegg engasjert kunstneren Ørnulf Opdahl fra Ålesund til å lage nye etikker til vinflaskene.

<strong>Leder:</strong> Kjetil Blomvik er daglig leder for selskapene Vino International og Vino Piemonte. Foto: Arkiv