Barnehagen har fjernet sekkene

Ledelsen ved Blindheim barnehage forteller at de hadde en kritisk gjennomgang av rutinene sine etter dødsfallet til Adrian Gjærde.

Privat Den private barnehagen har vært drevet siden starten på 1990-tallet. Grovgarderoben hvor Adrian døde, ligger ut mot skogen på andre siden av bygget til høyre på bildet.   Foto: Alexander Worren

Nyheter

– Snorer er en fare som vi og mange barnehager har vært oppmerksomme på tidligere, men da har det gjerne handlet om snorer fra persienner og barnas klær. Det har nok vært vanlig i mange barnehager å ha sekker hengende i garderoben, slik vi også hadde. Det har vi så klart ikke lenger, skriver styrer Torhild Haugland i en e-post.

– Man kan aldri gardere seg 100 prosent mot at ulykker kan skje, verken i barnehagen eller hjemme. Dessverre er det slik. Men vi skal være gode på å vurdere risiko og ha systemer som gjør barnehagen så trygg som mulig for barna, skriver hun videre.

Les også: Godtar ikke at sønnens død var en ulykke
Bistandsadvokat: Foreldrene påført en ekstra belastning

Når det gjelder etterforskningen viser hun til at saken er til behandling hos statsadvokaten.

– Når det gjelder selve hendelsen og forholdene rundt dette, har politiet etterforsket dette. Barnehagen har ikke gjennomført noen egen etterforskning og ønsker ikke å kommentere enkeltelementer i dette nå, skriver hun.

– Vi har stor forståelse for at dette er fryktelig tungt og vanskelig for foreldrene. Barn skal være trygge i barnehagen og det som skjedde i vår barnehage i juni i fjor skal ikke kunne skje. Likevel skjedde det og det er dypt beklagelig, heter det.

På spørsmål om hvordan dødsfallet har påvirket de ansatte skriver hun følgende:

– Det er foreldrene og resten av familien som bærer på den største sorgen etter det tragiske som hendte. For oss i barnehagen har det også vært svært krevende. Vi vil alltid bære dette med oss.

Relaterte saker:

Godtar ikke at sønnens død var en ulykke

Da Adrian (4) ble funnet livløs i barnehagen, kan han ha vært uten tilsyn i mer enn 30 minutter. Gjenopplivningsforsøk var nytteløst.