Frykter for livet til bortførte pingviner

Uvedkommende har i løpet av natten bortført kyllinger og pingvin-egg fra Atlanterhavsparken i Ålesund.

Tre pingvinkyllinger og ett pingvinegg stjålet fra Akvariet i Ålesund

  Foto: ATLANTERHAVSPARKEN

Politiet er nå på stedet.  Foto: JOHAN BEHRENTZ

Nyheter

Ifølge politiet melder Atlanterhavsparken om at noen i løpet av natten har vært inne på deres område. Fra hekkeområdet er det borttatt tre pingvin-kyllinger og ett pingvin-egg, opplyser operasjonsleder Kenneth Sætre.

Kan være i live

– Disse overlever ikke uten sine pingvin-foreldre. Å stjele dem for å tjene penger er ikke aktuelt. Vi går ut med dette nå fordi det er en mulighet for at de kan være i live fortsatt. Hvis man ivaretar dem på en skikkelig måte, er håpet at Atlanterhavsparken kan få pingvinene tilbake, sier Sætre til smp.no.

Ber om tips

Politiet ønsker tips og observasjoner fra folk som kan ha sett noe, og henstiller spesielt russen som har oppholdt seg i området de siste nettene om å melde fra dersom de har sett noe eller kjenner til saken.

Overvåkingsbilder viser at folk ved to anledninger har tatt seg inn på området.

– Det er Atlanterhavsparken selv som har sett dette på kameraene sine. Vi er på veg til stedet nå, sier operasjonsleder Sætre.

Russen mistenkes

Daglig leder Tor Erik Standal i Atlanterhavsparken er på veg hjem fra hytta i sakens anledning når smp.no ringer.

– Vi prøver å få kontroll på hva som har skjedd. Da mine folk kom på jobb i morges, oppdaget de at noe var galt i pingvinområdet, forteller Standal.

Smp.no får bekreftet på stedet at det er tre kyllinger og ett egg som er stjålet. Det er alle kyllingene som var klekket ut. Ett egg ligger igjen i Atlanterhavsparken.

– Dette er en meget stygg sak. Dessverre virker det som om det er russen som har vært her. De har hatt fest på parkeringsplassen og våre overvåkingsbilder viser at sju personer har vært inne. Disse bærer på noe, og det er nok eggene og kyllingene, sier Standal.

– Viser overvåkingsbildene at det er russen?

– Ja, dette ser vi på bildene og de er lett gjenkjennelig med refleksmønster på russedraktene.

– Kom tilbake med pingvinene

Standal håper nå at tyvene har tatt godt vare på kyllingene og leverer dem tilbake så snart som mulig.

– Vi er i en situasjon hvor det fortsatt kan være liv i dem. Jeg er helt matt over at det går an å gjøre noe slikt som dette, at folk kan vise så liten respekt for dyr og dyrevelferd, sier en skuffet daglig leder.

Kritisk til russefesting

Han sier at Atlanterhavsparken gjentatte ganger har bedt kommunen og politiet om å få slutt på russefestene i området.

– Vi har advart mot dette i flere år, uten å bli hørt. Dessverre skjedde dette til slutt, sier Standal.

Overvåkningsbildene viser at sju voksne personer tok seg inn ved 02-tiden natt til torsdag. Ifølge vår reporter på stedet skal disse ha gått målbevisst mot burene til pingvinene.

Bekrefter at russ har vært inne

Russen har i løpet av torsdag vært i kontakt med politiet. Operasjonsleder Kenneth Sætre hevder seg feilsitert i VG angående at politiet er sikre på at russen står bak. Avisa har nå oppdatert saken.

– Det har jeg aldri sagt. Jeg har kun bekreftet at russen har vært inne på området. Det er vi helt sikre på. Vi kan ikke si at russen står bak med sikkerhet foreløpig, sier Sætre til smp.no ved 18.30-tiden.

Politiet foretar avhør av russ nå.

Smp.no kommer med mer.