En motorsykkel, en personbil og en lastebil med tilhenger var like før klokka 15 mandag ettermiddag innblandet i en alvorlig ulykke på E136 i Romsdalen.

Mc-føreren ble brakt til sjukehus med helikopter, men livet stod ikke til å redde: – Føreren av motorsykkelen er bekreftet omkommet, opplyser politiet ved 17.45-tida på twitter.

Ulykken skjedde ifølge politiet mellom Trollveggen og Horgheim.

Traff både bil og mc

Operasjonsleder Frode Gjøsund ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt forteller at motorsyklisten kjørte i retning Åndalsnes da en lastebil med tilhenger kom i motsatt retning.

– Det har vært sammenstøt både mellom både lastebilen og motorsyklisten - og mellom lastebilen og en personbil som kjørte foran motorsykkelen. Det gir oss grunn til å tro at tilhengeren har vært over på feil side av vegen, forteller Gjøsund.

Førerkortet til sjåføren ble derfor beslaglagt.

Politiet opplyste at vegen forbi ulykkesstedet i utgangspunktet ble holdt stengt en periode, men at trafikken ble sluppet forbi i puljer.

Ved 20-tida opplyser Statens vegvesen at strekningen er åpen for ordinær trafikk.

Se vegmeldinger for Møre og Romsdal her (ekstern lenke)Se vegmeldinger for Sogn og Fjordane her (ekstern lenke)

Etterforskes

Operasjonslederen kan ikke si noe mer om årsaken til at lastebilen eventuelt har kommet over på feil side av vegen.

Både politiet og ulykkesgruppa til vegmyndighetene er på stedet for å forsøke og klarlegge hvordan ulykken skjedde.

Yrkessjåføren som satt bak rattet i lastebilen, er fysisk uskadd, men blir tatt hånd om både av arbeidsgiver og annet støtteapparat.

– Oversiktlig strekning

Bilist Øystein Åmot forteller at personbilen var påført store skader på ene siden, mens motorsykkelen hadde betydelige skader i fronten. Ulykken skjedde på en relativt oversiktlig strekning.

Strekningen var stengt en lengre periode og først ved 17-tida opplyste Åmot at trafikken slapp forbi ulykkesstedet. Det var naturlig nok blitt lange køer som følge av ulykken. Bilister som kjørte strekningen seinere mandag opplyser at trafikken ble sluppet gjennom i puljer ved Bjorli og Åndalsnes.

Ene sida på personbilen til Fred Karusbakken var helt trykt inn etter sammenstøtet med lastebilhengeren på E136 i Romsdalen. Foto: Ottar Rydjord
Politiet tok beslag i førerkortet til yrkessjåføren etter ulykken. Foto: Smp.no-tipser 95 400 400
Ulykken førte til lange køer på stedet og vegen var en periode stengt. Foto: Øystein Åmot