Studentblokka har, siden den ble solgt av Studentsamskipnaden på Sunnmøre, hatt en rekke eiere. Blant annet har Ulsmo og Ragde Eiendom vært inne i bildet.

Nåværende eiere er selskapet Sjømannsvegen 1 AS, som igjen er eigd av Oslo-selskapet Fredensborg Eiendom AS.

Store planer

Som om det ikke er nok, prosjektleder for Sjømannsvegen 1 AS er tidligere Ulsmo-direktør Leif Gunnar Brandal.

– I og med at Ulsmo fra før er en stor aktør i området, og jeg har vært direktør i Ulsmo i ti år, har jeg en viss oversikt, sier Brandal.

Og det foreligger store planer for den tidligere studentblokka.

– Vi har nå et anbudstilbud ute, og håper å kunne starte med en omfattende rehabilitering i løpet av sommeren, sier han.

Flere leiligheter

Studentblokka har per i dag 100 boenheter.

– Men vi seksjonerer og øker antallet til 110. Leilighetene vil være forholdsvis små, fra 17 kvadrat til 46 kvadrat, og passe for enslige, studenter og førstegangsetablerere, mener Brandal.

Blokka vil få både et nytt indre og et nytt ytre.

– Vi rehabiliterer nå alt, og blokka får dagens standard. Tomta ligger jo på en av de beste plassene i byen, alle enhetene har veranda, og utsikten er formidabel, sier Brandal.

Også ytre

Blokka vil også få et nytt utseende utvendig.

– Den vil bli mye penere å se til enn i dag. I tillegg gjør vi en omfattende oppgradering av uteområdet og inngangspartiet, sier Brandal.

Han håper alt arbeidet skal være ferdig i løpet av kommende vinter.

– Vi har hatt litt trøbbel angående antall parkeringsplasser, men er nå nesten i mål. De plassene vi mangler må vi kjøpe oss fri fra i kommunen, sier Brandal.

Han ser på den «nye» blokka på Volsdalsberga som et svært spennende prosjekt.

– Området er i rivende utvikling, og vi tror dette blir et flott supplement til allerede eksisterende planer, sier prosjektlederen.

<strong>Leder:</strong> Tidligere Ulsmo-direktør Leif Gunnar Brandal er prosjektleder.