Badet like ved flammene

Da Slinningsbålet raste i sjøen, badet flere ungdommer i nærheten.

Svømmere nesten truffet da Slinningsbålet velta lørdag kveld.

Nære på Bildet viser hvor nære de badende ungdommene var da det brennende treverket fra bålet veltet ut i sjøen.  Foto: Roger Engvik

Nyheter

Mange båtfolk hadde samlet seg for å være med på årets bålfeiring ved Slinningen utenfor Ålesund sentrum. Årets sankthansbål var hele 34 meter høyt, men brant likevel stødig i om lag halvannen time etter tenning klokka 22.

Men ved 23.30-tida veltet bålet i to omganger, og til manges overraskelse, veltet bålet innover - i stedet for den «vanlige retningen» mot øst.

Se video: Slinningsbålet på tre minutter

Bading

Det florerer med bilder og videoer fra bålfeiringen på sosiale medier. På flere av disse ser vi personer som bader rett ved bålodden under omstendigheter som virker alt annet enn trygt.

På én video smp.no har sett, kan man se flere badende personer i vannet, bare få meter fra der store mengder brennende treverk deiser i sjøen.

LES MER: Travel politinatt

Farlig

Politiet har også sett videoen og sier de hadde veldig mye ressurser ute ved Slinningsbålet, både til lands og til vanns.

– Men vi har ikke notert noen hendelser i forbindelse med at bålet raste, sier operasjonsleder Per Åge Ferstad.

På generellt grunnlag vil han si at slik bading er forbundet med stor fare.

– I ettertid vil det nok bli tatt en gjennomgang samme med bålbyggerne slik at sånne hendelser kan unngåes i fremtiden, sier Ferstad.

Les også: Se hvor høyt Slinningsbålet ble
Les også: Lærer kommende generasjoner å bygge bål

Ingen pågripelser

Både politiet, den nye redningsskøyta, Det Norske Veritas II, og lettbåter fra kystvakta var på plass under bålfeiringen.

Ifølge politiet ble det verken skrevet ut bøter, eller gjort pågripelser som kobles til Slinningsbålet denne kvelden. Politiet hadde imidlertid en hektisk natt til søndag ellers i distriktet.

Se stor bildeserie: Historisk bålfeiring i Ålesund