Mer enn bare en dyrebutikk

Etter å ha eid og drevet Tropehagen Zoo på Moa i tolv år, fikk endelig ekteparet Torvik det sparket bak som skulle til for å starte for seg selv. Nå har de åpnet dørene i Breivika.

Flytter inn: Kjell og Tone Torvik er godt i gang med å få den nye dyrebutikken Dyresenteret klar til åpningen i august. Den tolv år gamle hunden Sico er også en ivrig medhjelper.  Foto: Alexander Worren

De siste fem årene har vi sett at dyreeiere generelt bruker mer penger på dyrene sine

Tone Torvik

På plass: Tarantellaene er på plass i butikken, men denne er ikke lysten på å komme ut av buret når Kjell Torvik prøver å løfte den opp.  Foto: Alexander Worren

Nyheter

I flere år har ekteparet Tone Torvik og Kjell Torvik tenkt tanken på å starte dyrebutikk for seg selv. Nå satser de for fullt og skal i tillegg til vanlig dyrebutikk tilby både hundefrisør og dyrekiropraktor i sine nye lokaler i Breivika. Det er fortsatt mye arbeid igjen på Dyresenteret, som butikken heter, men allerede forrige mandag åpnet dørene.

– Vi åpnet forrige mandag og har fått en del varer på plass. Akvarieavdeling og flere andre ting mangler, men vi planlegger å ha offisiell åpning 14. og 15. august. Da skal alt etter planen være klart, forteller Kjell Torvik, som har store planer for den offisielle åpningen.

– Vi tenker å arrangere ulike aktiviteter og kanskje ha noen konkurranser. Fyrverkeri får vi vel ikke lov til å sende opp, sier han humoristisk.

Frihet

Da Tropehagen Zoo på Moa måtte finne nye lokaler i samband med ombygging fikk ekteparet det sparket bak som skulle til for å starte for seg selv. De gleder seg til å drive sjølstendig og ser fram til den friheten som kommer med dette.

– Dette gir oss mye større frihet. Vi kommer til å ta inn litt forskjellige varer som det kanskje ikke er så lett å få tak i andre plasser. Da får kundene flere valgmuligheter. Og så satser vi ganske tungt på hund, både med hundefrisør, varer og kompetanse, forteller Tone, som mener at det er et stort marked for dette i Ålesund.

– De siste fem årene har vi sett at dyreeiere generelt bruker mer penger på dyrene sine. Da vi drev butikken på Moa kom hundeeiere stadig inn og forhørte seg om hvor de kunne finne en hundefrisør. Generelt er hundeeiere mer opptatt av både pels og ernæring nå, sier hun.

Kompetanse

Tone og Kjell håper at butikken deres kan bli et sosialt fristed der man kan sette seg ned og slå av en prat, også om man ikke skal kjøpe noe. De har allerede satt opp en kaffekrok med sofa og stoler der kunder kan slappe av, og der slapper de også av selv innimellom arbeidet med å gjøre butikken klar. Men på lang sikt er planene for denne kaffekroken større. De satser nemlig tungt på kompetanse og planlegger å ha flere kurskvelder innenfor ulike tema i dyreverdenen.

– Det kan være alt fra akvariehold, til ernæring av hund og stell av marsvin. I tillegg tenker vi å invitere leverandører på besøk noen kvelder slik at de kan fortelle om produktene sine, sier Kjell.

Positivt

Selv om butikken ikke offisielt har åpnet, er det mange som har tatt turen innom for å kikke. Kjell forteller at terskelen er mye lavere for å ta med hunden sin.

– Folk synes det er mye lettere å ta med hunden sin inn i butikken her enn når vi var på Moa. De fleste skryter også over hvor stort og lyst det er her og det virker som folk trives, sier han.