Storskutene er ankommet

- Imponerende, synes Gerd Nordhus.
Nyheter

Med sine 108,8 meter er seilskuta Mir fra Russland blant de aller største under Tall Ships Races. Bare Sedov, også fra Russland, breier seg mer langs Ålesunds kaier enn Mir. Den med en lengde på hele 122,3 meter.

Tirsdag kveld seilet Mir inn til Ålesund. Gerd Nordhus hadde tatt turen sammen med familien for å se "sjefen" legge til kai.

- Først sto vi på Fjellstua og så Mir og Lord Nelson komme inn langs Hessafjorden, før vi kjørte ned til sentrum og fulgte med mens de la til kai. Ei så stor skute som Mir har jeg aldri sett før, så det var en opplevelse i seg selv, forteller Gerd.

Også resten av familien var imponert over størrelsen på skipet.

- Vi gikk rundt å så på alle skipene som hadde ankommet. Det var en helt fantastisk opplevelse, og jeg gleder meg virkelig til å følge med på alt liv og røre som kommer til å være i byen i dagene framover, sier hun.

Men noen konkrete planer har familien foreløpig ikke.

- Vi tar det litt som det kommer, men skal følge med både fra land og fra båtsida.

Styrbord, babord, bølger i håret

Familien Nordhus Stokkevåg var ikke i ensom majestet i byen i går. Tvert imot, der var stemninga allerede begynt å ta seg opp.

Også Hanne Ljøen Hasle og Eldar Røsvik sammen med sine tre barn, Vetle (6), Ulrik (8) og Selma (1) hadde tatt turen for en smugtitt på skutene dagen før dagen.

– Skipene er kule. Det er mange rare ting å se på her, konstaterer Ulrik.

Lillebror Vetle er enig og mener skutene er veldig store. Mamma Hanne forteller at de tok turen tirsdag kveld slik at de kunne gå rundt og se på skutene uten at det var for mange folk rundt.

– Nå er det litt mindre folk så da passer det bra å gå rundt og se på skutene også er det lettere for guttene å stille spørsmål når det er litt stille, sier hun og legger til at de har planer om å komme tilbake når arrangementet offisielt åpner.

– Vi må hjem og se på programmet. Akkurat nå er jeg ikke helt sikker på hva vi skal være med på, men vi må få med oss litt, sier hun.

Pappa Eldar mener et slikt arrangement er bra for byen.

– Det blir spennende å oppleve Tall Ships Races og et slikt arrangement er bra for byen og folkelivet, sier han. De fikk også se ei skute på vei inn mot havn og hørte noen av de mange saluttene som blir avfyrt i Ålesund i disse dager.

- Ojj, det var kult, synes Vetle.