Paraderte gjennom folkehavet

Seilere, sjørøvere og sjøløver: Mannskap fra hele verden fylte Ålesunds gater med liv, til jubel fra et folkehav så langt øyet kunne se.

Ingen Tall Ships Races uten crew parade med lek og moro.

Nyheter

Unge seilere fra fjern og nær er i Ålesund, og etter utfordrende dager til sjøs kan de endelig slappe av - og ikke minst: Feire og sole seg i glansen - dansende gjennom byens gater!

Se video fra dagens Crew Parade i vinduet over saken.

Se bildeserie fra paraden her.

Sol og folkehav

Tidligere i dag ble resulatet etter Tall Ships Races første etappe klart, og vinneren av klasse A ble det polske skipet  «Fryderyk Chopin».

For mange er likevel ikke seieren det viktigste - men bare det å gjennomføre seileturen - og nå er det tid for feiring. Til og med et par solglimt tittet frem bak skyene.

Det fargerike toget begynte ved Ålesund kirke, og endte opp til dundrende musikk og premieutdeling på Rådhusplassen, hvor priser ble delt ut til vinnere av både racet og små og store bragder. Også de beste kostymene, den beste kokken og skipet som var lengst til sjøs ble premiert.

Løssluppen ordfører

Til prisutdelingen var det en uvanlig løssluppen ordfører som entret scenen.

Bjørn Tømmerdal (som ikke stiller til gjenvalg i høst) innledet like godt talen med en rap - og selv om det trolig sitter et par flaue ordfører-barn et sted nå, slo dette godt an blant jublende ungdommer.

- Dere er alle rollemodeller, selv om jeg tvilte litt for noen sekunder siden! skrøt ordføreren av de unge crew-medlemmene, til full jubel.

- Dere er rollemodeller for unge over hele verden, som er usikre på hva de skal gjøre her i livet, og som nå kan inspireres til å velge et liv til sjøs. Et sjømannsliv - det er tøft, men fint, og det dere har opplevd, finner man ikke på et kontor eller i en bygning, sa ordføreren.

Og avsluttet talen på sin nye, ungdommelige stil: - Love y'all!

- Elsker Norge

Rodney Moorehead, Milo Collins og Josh Barr fra skipet Maybe lagde liv både i tog og på scenen.

- Dette er helt fantastisk, og litt galskap også. Det er vilt! roper Barr for å overdøve dundrende musikk.

- Vi elsker Norge. Skriv at Irland elsker Norge!

Høydepunktet for de unge matrosene har vært å møte mannskaper fra hele verden i Ålesund. Og etter å ha jublet litt ekstra for fotografen, bærer turen videre til mer feirin, når mannskapet møtes til stor fellesmiddag og fest i kveld.

Flere saker fra Tall Ships Races:

Klovnen Klumse stilte opp

Ava ble døpt på Seilskute

Disse vant racet

Politibil skadet platting