Tøffere å komme inn på studium

Høye poenggrenser gjør det vanskeligere å komme inn ved høgskolen i Ålesund.

Med større søkertall øker også poenggrensene ved Høgskolen i Ålesund.  Foto: Staale Wattø (Arkivfoto)

Rektor ved Høgskolen i Ålesund, Marianne Synnes, forteller at det har blitt tøffere å komme inn på studier og at poenggrensene har økt.  Foto: Staale Wattø (Arkivfot)

Nyheter

Etter at tallene fra Samordna Opptak er klare kan høgskolen i Ålesund se seg fornøyd med høyere søkertall i år enn i 2014.

Det har vært ny rekord i antall søkere til sjukepleierstudiet, men også den maritime delen av studiet kan vise til bedre tall enn fjoråret.

Ingen restplasser

Etter førsteopptaket har høgskolen i Ålesund ingen restplasser igjen.


Mange vil bli sykepleier

Over 300 har søkt sykepleierutdannelse ved høgskolen i Ålesund.

Selv om dette er godt nytt for skolen, resulterer det også i økte poenggrenser og rektor ved skolen, Marianne Synnes, forteller at det har blitt tøffere å komme inn på ulike studier.

- Det har blitt tøffere å komme inn. Høgskolen i Ålesund har blitt mer attraktiv og i vår opplevde vi en økning på 19% i antall søkere, sier hun til smp.no.

Blant studiene som har hatt høyest hopp i poenggrenser siden fjoråret finner vi shippingledelse og sjukepleier. For studiet shippingledelse har poenggrensen økt fra 51 poeng i fjor til 54.7 poeng i 2015.

Dermed er shippingledelse det studiet med høyest poenggrense ved høgskolen i Ålesund. Sjukepleierstudiet har økt fra 38.8 poeng i 2014 til 42 poeng i år. Også Nautikk (52,3 poeng) og Økonomi og ledelse (50,3 poeng) er populære studier.

Kvalitet og fagmiljø

Synnes tror at den kommende fusjonen med NTNU kan ha bidratt til denne toppen i søkertall, men understreker at Høgskolen har hatt en svært positiv utvikling over år, med hele 63 % økning i søkertall siden 2010.

- Både det at vi skal fusjonere med NTNU og det at Høgskolen i Ålesund blir et universitet har bidratt til å gjøre skolen mer attraktiv for studenter. Dette resulterer i at vi får større fagmiljøer med høyere kvalitet på studiene, og mer konkurransedyktige forskningsmiljøer som resultat, sier hun.

Synnes kan opplyse om at allerede fra neste år blir det felles opptak som et resultat av fusjonen.

Les også:

Ny topp for maritime studier

Her er det fortsatt ledige plasser