Selger Olympic Prawn:

Kan bygge nytt i Norge

Stig Remøy vurderer å bygge ny tråler i Norge når han ved nyttår selger Olympic Prawn.

Olympic Prawn Stig Remøy og Olympic Havfiske AS må i en periode greie seg uten Olympic Prawn inntil det blir bygget et nytt skip, muligens i Norge.  Foto: Svein Aam

Nyheter

– Kronekursen er blitt slik at det lønner seg bedre å bygge i Norge nå enn tidligere, sier styreleder Stig Remøy i Olympic Havfiske As til smp.no. Det er dette selskapet som eier den 16 år gamle "Olympic Prawn".

Avtale med russere

Selskapet har gjort en avtale om salg tråleren til Russland i løpet av året. Olympic Prawn har fabrikkskip-lisens og har drevet fiske både etter kvitfisk og reke. For øyeblikket fisker den i Barentshavet. Skipet ble levert fra Myklebust verft i 1999, og tidligere i sommer la administrerende direktør Ståle Rasmussen i Kleven inn et lite hint om at de fortsatt vil bygge nytt for Olympic Havfiske AS.

Gammel båt

– Det er naturlig at vi vurderer å investere nytt for en såpass gammel båt, sier Remøy, som ikke kan si noe bestemt om når det kan bli aktuelt å underskrive kontrakt om ny båt. Selskapet ser på flere løsninger. Uansett vil det bli en periode for rederiet uten båt.  Olympic eier også Nordøytrål og krillfartøyet Juvel.

Arbeid ut året

– Hva med mannskapet?

– De fleste vil ha jobb ut dette året, sier Remøy, som er noe vagere når det gjelder videre engasjement for mannspapet.