Kripos blir satt inn i etterforskningen:

Politiet ser voldtektsforsøk i sammenheng

For bare litt over en måned siden ble en eldre kvinne voldtatt i eget hjem ikke langt unna.

Politiinspektør Elin Drønnen i Sunnmøre politidistrikt.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Ved 04.35-tiden natt til søndag fikk Sunnmøre politidistrikt melding om at en eldre kvinne hadde blitt overfalt i sitt eget hjem på Vågstunet omsorgsboliger i Mauseidvåg i Sula kommune. Politiet etterforsker saken som et voldtektsforsøk.

Bakgrunn: – Eldre kvinne overfalt i sitt eget hjem

Smp.no får opplyst at det var kvinnen selv som ringte politiet.

Geografi

Mellom onsdag kveld 15. juli og morgenen 16. juli ble en eldre kvinne bosatt i et område ikke langt unna utsatt for voldtekt. Offeret har ikke klart å gi noen gode beskrivelser av gjerningspersonen.

Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen etter den saken, men venter svar på nye DNA-prøver som er sendt inn til Folkehelseinstituttet. I saken i juli samler politiet også inn teledata i området for å snevre inn etterforskningen.

– Ser sakene i sammenheng

Politiinspektør Elin Drønnen sier til smp.no at politiet ser sakene i sammenheng.

– Det er blant annet geografien som gjør dette, men utover det kan vi ikke gå inn i detaljer, sier hun.

Drønnen vil foreløpig ikke komme inn på hvordan voldtektsforsøket natt til søndag ble avverget.

– Hva gjør dere konkret nå?

– Vi kartlegger alle bevegelser og satser på å få inn så mye informasjon som mulig. Det gjelder observasjoner av personer, biler og andre ting publikum måtte tenke kunne være relevant, sier politiinspektøren.

To saker med ukjent gjerningsperson

Ifølge Drønnen var politiet tidligere søndag ute på åstedsundersøkelse og krimteknikere har vært på stedet for å samle spor.

– Er det grunn til å være bekymret i området?

– Vi står overfor to saker med ukjent gjerningsperson. Det er all grunn til å være varsom, og generelt vil jeg be folk om å huske på å låse dører og lignende, sier Drønnen.

Nå ønsker politiet å nå ut til så mange som mulig. Det foregår søndag ettermiddag og kveld rundspørring i området.

– Har dere fått inn tips?

– Vi er tidlig i etterforskningen, men har som sagt folk som er ute på rundspørring allerede. Alle tips som ringes inn vil bli håndtert, sier politiinspektøren.

Kripos inn i etterforskningen

Drønnen bekrefter samtidig at Kripos vil bli involvert i denne saken. De har også deltatt i etterforskningen av voldtektssaken i juli.

Mette Ekroll Nyland er bistandsadvokat for den fornærmede kvinnen. Nyland ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Innbyggere i Sula kommune skal være varslet om hendelsen per SMS. Tips til politiet kan ringes inn på telefonnummer: 71 11 87 00.

Smp kommer med mer.