Håper på en snarlig pågripelse

Politiet etterforsker bredt i Sula-sakene

SULA-SAKEN Politiadvokat Elin Drønnen og fungerende lensmann i Sula Kennet Huse håper på en snarlig oppklaring av overfallssakene i Sula.  Foto: STAALE WATTØ

Nyheter

Politiadvokat Elin Drønnen har håp om at de snarlig kan pågripe en person etter voldtektene og voldtektsforsøket på to eldre damer i Sula kommune.


Kripos blir satt inn i etterforskningen:

Politiet ser voldtektsforsøk i sammenheng

For bare litt over en måned siden ble en eldre kvinne voldtatt i eget hjem ikke langt unna.

- Vi har ingen konkrekte personer mistenkt per nå, men vi har håp om å løse dette snart, blant annet gjennom god hjelp fra publikum, forteller Drønnen.

DNA

Politiet har fått svar på noen av DNA-prøvene de tok i forbindelse med voldtekten av en kvinne i 80-åra i midten av juli.


Etterforsker voldtekt mot kvinne i 80-åra:

Politiet samler inn DNA-prøver

Politiet mener en kvinne i 80-åra i Sula ble voldtatt i sitt eget hjem i midten av juli. Turområdet nær åstedet er interessant for etterforskningen.

- Og disse er vi nå i full gang med å sjekke opp. Om det er funnet DNA-spor etter voldtektsforsøket nå i helga, ønsker jeg ikke å kommentere, sier Drønnen.

I det hele tatt ønsker ikke politiet å gå ut med detaljer rundt det siste voldtektsforsøket.

- Vi ønsker ikke at gjerningsmannen skal vite hva vi vet. Det siste offeret har gitt en svært detaljert forklaring, men vi ønsker ikke å gå ut med alder elller nærmere beskrivelse av gjerningsmannen, sier Drønnen.

Tips

Politiet er fortsatt veldig interessert i tips fra publikum.

- Vi gjennomfører dør til dør aksjoner i ettermiddag og kveld. Vi er også ute etter eventuelle private videoopptak som kan ha vært gjort i den aktuelle perioden, sier Drønnen.

Naboer


– Dette skal vere ein stad der eldre folk skal få ro og kvile

Naboar er utrygge etter valdtektsforsøk i Mauseidvåg.

Fungerende lennsmann i Sula, Kenneth Huse, sier politiet nå gjør det de kan for å ta vare på innbyggerne.

- Vi har lagt inn patruljer om nettene, og gjennom et godt samarbeid med Sula kommune utføres det nødvendige tiltak for å trygge beboerne. Vi ber folk være varsomme, og låsedører og lukke vinduer, sier Huse.

Ellers oppfordrer han til godt naboskap.

- Ta vare på hverandre og si fra om det observeres noe mistenkelig, sier Huse.