Ba healer jage spøkelse i barnehage

En healer ble hentet inn for å bli kvitt det de ansatte i en barnehage i Ålesund mente var et spøkelse. I tillegg skulle en prest velsigne barnehagen.
Nyheter

Sunnmørsposten har denne uka skrevet om at healere får slippe til i kirka. Men også andre institusjoner på Sunnmøre har tydd til hjelp av healere.

Ansatte i en barnehage i Ålesund har blitt så skremt av det de anser som uforklarlige og mystiske hendelser i barnehagen, at et medium er blitt kontaktet for å få renset barnehagen i form av fjernhealing.

Dette går fram av et internt møtereferat fra februar som Sunnmørsposten har fått tilgang til. I referatet går det i tillegg fram at styreren ved barnehagen skal kontakte prest, for å få presten til å velsigne barnehagen.

Ifølge kilder skal ledelsen ha bedt ansatte om full taushet rundt temaet, i frykt for at foreldre skal ta barna ut av barnehagen.Gjenferd

– Dører går opp, uten noen forklarlig grunn. Det er en som står og ser på en, men forsvinner, forteller en kvinne i barnehagen.

– Kan du beskrive det du har sett?

– Det er en middelaldrende mann. Han har hatt rutete skjorte. Briller. Er middels høy. Mange har problemer med å gå dit han er blitt observert. Flere ansatte som ikke har brukt det før, har nå begynt å ha på seg kors, forteller hun.Nekter

Både barnehagestyreren, verneombud og barnehageeiere nekter ovenfor Sunnmørsposten at de skulle kontakte prest for å få barnehagen velsignet.

De hevder det har oppstått en feil i møtereferatet fra personalmøtet i februar som Sunnmørsposten har fått tilgang til.

Styrer og verneombud vedgår derimot at uforklarlige hendelser har vært diskutert på flere personalmøter, og at noen har kontaktet healer.Frykt

– Jeg er veldig, veldig redd for å uttale meg, fordi det kan skade barnehagen. Dette er for tabubelagt, sier en av de Sunnmørsposten har snakket med.

– Det har vært noe der, som ikke har villet at jeg skulle være der, forteller en av de som har jobbet i barnehagen.

Flere opplever det som svært ubehagelig å jobbe der. De forteller at det har vært flere møter i personalgruppa hvor det har vært diskutert å kontakte prest for å få barnehagen velsignet, i håp om å få bukt med uhyggen de opplever.

– Barn har sett noen, som ikke er der. Noen skrek, forteller en.

Noen skal ha blitt sjuke av å jobbe der, på grunn av det uforklarlige som skjer, noen vil aldri tilbake. De forteller om uforklarlige ting de har sett, følt, kjent og hørt.

Både styrer og eiere av barnehagen ber Sunnmørsposten om å ikke omtale saken. De påpeker at det er tid for nytt opptak i barnehagene, og at en omtale av denne saken kan stoppe søkning.Spøk

– Vi har spøkt med at når det knirker, eller når penner er blitt borte, så vet vi hvem som har vært her. Men det har vært sagt i en spøkefull tone, sier verneombudet.

Hun forteller også om lys som er slått av, men så står på. Om dører som plutselig åpner seg. Og om at flere ansatte har spøkt med at de må gå to og to i lag når de beveger seg enkelte steder i bygget.

– Men alt har vært sagt på spøk, bedyrer styreren. De mener at spøken kan ha gått litt for langt, siden det er blitt et tema i personalmøter og gjengitt i møtereferat.

– Det er ikke grunnlag for å tro at det foregår noe unormalt her, sier styrelederen.