Vraket av Frp-landsmøtet

En skuffet Terje Søviknes ble vraket av Frp-landsmøtet.
Nyheter

Med 99 stemmer mot Bård Hoksruds 137 stemmer sørget Frp-landsmøtet for å stoppe Os-ordfører Terje Søviknes sitt comeback i rikspolitikken.- Det er klart jeg er skuffet. Bompengesaken har fått en veldig fokus, konstaterte Søviknes rett etter at avstemningsresultatet var klart.Motstander av bompenger

Telemarks Bård Hoksrud har markert seg som en knallhard tilhenger av å konsekvent nei til enhver innføring av bompenger. At det midt under Frp-landsmøtet ble kjent at partiet i hans egen hjemkommune Bamle har gått inn for en økning i eiendomsskatten, fikk han tilgivelse for fra landsmøtet.Søviknes utelukker ikke helt at valget av Hoksrud er et signal fra landsmøte om at de ønsker en mer uforsonlig og mindre pragmatisk linje fra Frp.- En kan stille spørsmål om bompengesaken er uttrykk for en trend i partiet, men jeg tror en skal være tilbakeholden med å trekke dette for langt, seir Søviknes.

Fokus på OsHan vil ikke si om tapet i dag betyr at han har gitt opp tanken om å komme tilbake på den rikspolitiske arenaen.- Når skal jeg konsentrere meg om Os og befolkningen der. Jeg har sagt ja til å gå på en fjerde periode som ordfører og jeg har sagt ja til en tredje periode som gruppeleder i fylkestinget i Hordaland.- Stiller du til valg til Stortinget i 2013 etter det som nå har skjedd?- Det spørsmålet har jeg ikke tenkt å si noe om før nominasjonsprosessen fram mot stortingsvalget starter, sier Søviknes til det.