Knallmåling for Høyre

Flokker seg om Erna

Velgerne strømmer til Høyre, mens Ap og Frp faller på Sentios meningsmåling for Sunnmørsposten.

Det vel slik at positiv oppmerksomhet gir en effekt i seg selv

Erna Solberg, leder i Høyre
Nyheter

– Vi har et positivt budskap og vi er opptatt av folks hverdagsproblemer.

Det er Høyre-leder Erna Solberg forklaring på at partiets fortsetter framgangen på meningsmålingene. Hun er strålende fornøyd med dagens måling som gir partiet en oppslutning på 26,3 prosent.

– Så er det vel slik også at positiv oppmerksomhet gir en effekt i seg selv, påpeker hun.

Vil ha halve kongeriket

Solberg er ikke redd for at partiet er for tidlig i form, og kan oppleve det som Frp har vært gjennom mange ganger, å være høyt oppe på målingene mellom valgene, for så å falle kraftig fram mot valgdagen.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi har klart å stabilisere oss over 20 prosent i oppslutning. Så er fortsatt vårt mål at mer en halvparten av landets innbyggere etter valget neste år skal bo i en kommune med Høyre-ordfører, sier Solberg.

Høyrebølge

Målingen viser også at det går en høyrebølge over landet. Frp og Høyre mangler på denne Sentio-målingen kun et eneste mandat i Stortinget til å kunne danne en ren flertallsregjering.

Det skjer selv om Fremskrittspartiet faller i oppslutning til 22.2 prosent og ligger dermed rundt 4 prosentpoeng lavere enn Høyre.

Hadde dette blitt valgresultatet ville det vært over og ut for den rødgrønne regjeringen. KrFs Dagfinn Høybråten hadde dermed sittet med nøkkelen til hvem som ville få danne regjering.

Mager trøst

Det er kanskje en liten trøst for et partiet som sliter med oppslutning. KrF kan notere seg for en liten framgang, men partiet klarer ikke å slite seg løs fra en oppslutning på rundt fem prosent. Det er ikke godt nok for KrF.

For naboen i sentrum, Venstre, ser det ikke ut som at Lars Sponheims avgang har ført til at folk har glemt partiet. En oppslutning godt over sperregrensen er nok de fleste i partiet godt fornøyd med nå.

Mens det er gallup-jubel på høyresiden i norsk politikk, går det langt tråere for dem som sitter med makten.

Krise for SV

Verst er det i SV. Et elendig valg i fjor høst har blitt fulgt av den ene dårlige meningsmålingen etter den andre. Partiet er nå under fem prosent i oppslutning.

Det har vært tett mellom nederlagene i regjeringssamarbeidet og det toppet seg med utsettelsen av CO2-renseanlegget på Mongstad. Dette blir åpenbart partiet straffet for.

Under 30

Arbeiderpartiet faller nå under 30 prosent grensa. Partiet svinger på målingene, men har mistet markert oppslutning i forhold til sist valg.

Også Senterpartiet sliter tungt og ligger faretruende nær sperregrensa. Det skjer mens problemsakene hoper seg opp hos deres egen olje- og energiminister. Dette resultatet ville gitt partiet syv representanter på Stortinget og et liv i skyggenes dal. Det er ikke godt nok for dette partiet.

Hvorfor tror du Høyre har så stor framgang? Skriv i kommentarfeltet under.