- Kvelden blir en kjempefest

Generalprøven er unnagjort. Lørdag kveld skal Sylvia Strand og resten av Kypros-gjengen vise seg fram for hele Europa.

  Foto: Poppe, Cornelius

Det er ingen av oss som har noen drøm om å bli rike og berømte

Sylvia Strand

  Foto: Poppe, Cornelius

Nyheter

Hvem er din favoritt? Si din mening under !

Mens det nok er Didrik Solli-Tangen som har den største heiagjengen her til lands, har også Kypros sjarmert mange lokale tilhengere. Hovedgrunnen til det heter Sylvia Strand og er fra Ulsteinvik.

- Dette gikk kjempebra og det var så kjekt med publikum i salen, forteller Sylvia til Smp.no på veg ut fra generalprøven lørdag.

Når Grand Prix-sirkuset trommes i gang på Fornebu i kveld, er 36-åringen på scenen sammen med resten av Jon Lilygreen & The Islanders som representerer Kypros.

Lokal Grand-Prix-fest: Heier på Ulsteinvik

Sommerfugler i magen

- Kvelden i kveld blir en kjempefest. Nå skal vi tilbake til hotellet og slappe av før finalen. Det har vært sene kvelder med intervjuer og jobbing, sier hun.

Web-tv: - Vi går bare rundt og flirer

Sylvia og frontmann Jon Lilygreen har framstått som jordnære og avslappa foran Eurovision-finalen. Likevel har nervene begynt å komme - men ikke for selve opptredenen.

-Joda, vi har litt sommerfugler i magen nå. Men det rareste blir å sitte bak scenen sammen med alle de andre artistene. Jeg har sett på Grand Prix siden jeg var liten og nå skal vi plutselig være der selv. Akkurat det å stå på scenen blir bare artig, forteller hun.

Hvem er din favoritt? Si din mening under !

Les også: Folket tror ikke på Didrik

Fordel med semifinale

I motsetning til mange av de andre deltakerne har Kypros-gjengen fått ganske frie tøyler. De får bruke sine egne klær og bestemme det meste selv.

- Jeg tror også vi har en fordel med å ha vært med i semifinalen. Vi har stått på den scenen sju-åtte ganger og kjenner de som styrer med lyd, lys og teknikk. Slikt blir det mindre nerver av, forklarer hun.

Hun og ektemannen Jon Gregory har produsert og arrangert Sangen «Life looks better in spring» i hjemmestudioet sitt i Wales.

Se sangen på Youtube

For det er der de bor, sammen med andre musikervenner. At de skulle stå på scenen og representere Kypros i Eurovision-finalen, var det ingen som hadde tenkt på bare for kort tid siden.

Les den utrolig historien: «Ferietur» endte med Grand Prix

Det er kypriotene Nasos Lambrianides og Melis Konstantinou som har skrevet sangen.

Frilansmusikere

Nå ser hun fram til at de skal vise seg fram i beste sendetid for hele Europa.

Men selv om de forsøker å nyte opplevelsen maksimalt, er det ingen tvil om at de også er seriøse som musikere og artister.

- Vi jobber som frilansmusikere alle sammen og elsker å spille musikk. Det er ingen av oss som har noen drøm om å bli rike og berømte, men det hadde jo vært hyggelig om vi kunne få flere jobber av dette, sier Sylvia nøkternt.

Les også:

MGP:

– Uvirkelig å skulle synge finale

Sylvia Strand fra Ulsteinvik synes det er helt uvirkelig å ha kommet helt til finalen i Eurovision – som del av et walisisk band som representerer Kypros.

– Uvirkelig å skulle synge finale

MGP:

– Uvirkelig å skulle synge finale

Sylvia Strand fra Ulsteinvik synes det er helt uvirkelig å ha kommet helt til finalen i Eurovision – som del av et walisisk band som representerer Kypros.


Søster i salen

Foreldrene til Sylvia følger showet hjemme i Ulsteinvik. Men søsteren hennes, Rebecca Nedregotten Strand, er på plass i salen for å heie.

Håper hun iallfall.

- Jeg skal få billetten av søsteren min i kveld, men har ikke fått snakket med henne ennå. Jeg håper det går bra, forteller Rebecca lattermildt til Smp.no.

Det er selvsagt ingen tvil om hvem som er hennes favoritt, men hun tviler på Kypros-seier: - De er jo et lite land, men samtidig er det er en sang som er lett å like. Også liker jeg Ukraina. De hadde en bra vokalist med et rart antrekk, sier hun.

- Hva med Norge?

- Nei, jeg jobber i NRK, så jeg håper ikke Norge vinner igjen, avslutter Rebecca.