Fikk sparken i Skeid – signerte for Hødd

Adama Diomande ble Hødd-spiss i rekordfart. For to dager siden ble han fjernet fra Skeid med øyeblikkelig virkning.

Vi har fått en forklaring fra Diomande og vi er ikke blitt skremt, for i si det sånn

André Nevstad, Hødd
Nyheter

Tirsdag valgte opprykksrival Skeid å avslutte arbeidsforholdet med Adama Diomande med øyeblikkelig virkning. Torsdag signerte han for Hødd.

Årsaken til at Diomande måtte forlate klubben er gjentatte disiplinære problemer. Blant annet skal han ha løyet og sagt han var syk da Skeid spilte mot AaFK 2 i sommer. I stedet dro han til Tyrkia for å prøvespille for en klubb, uten at Skeid hadde gitt tillatelse til det.

- Jeg kan bekrefte at det er en av grunnene til at vi valgte å fjerne han, sier Skeids styreleder Konrad Kuhlman til smp.no.

- Med bakgrunn i alt som har skjedd mener vi at Diomande ikke passer inn i spillergruppa i det hele tatt. Han har skuffet meg, han har skuffet laget og han har skuffet alle som er glad i Skeid.

20-åringen signerte i går en kontrakt med Hødd ut 2010, med opsjon på forlengelse, bare to dager etter at han fikk sparken i Skeid.

God forklaring

Men i Hødd-leiren lar de seg ikke skremme over attesten han får fra sin tidligere arbeidsgiver.

– Det er ingen komplisert sak. Vi har fått en forklaring fra Diomande og vi er ikke blitt skremt, for i si det sånn. Dette henger sammen med den vanskelige økonomiske situasjonen i Skeid, der spillerne blant annet har opplevd et lønnskutt på 70 prosent, sier André Nevstad.

– Hvorfor så kort kontrakt?

– Det er noe begge parter er blitt enig om. Dersom han slår til har vi en opsjon på forlengelse.

– Er det ikke risikabelt med så kort kontraktstid?

– Jo, like risikabelt som det i motsatt fall er med lange kontrakter dersom han ikke skulle slå til, svarer Nevstad.

Lynsignering

Nevstad innrømmer at Adama Diomande ikke er en spiller de har fulgt over lang tid.

– Men vi kjenner ham godt fra før. Han spilte spiss i begge de to kampene mot oss. En bra spiller, fysisk sterk og rask. Og da han ble tilgjengelig for noen dager siden tok vi kontakt og sjekket referanser, blant annet Arild Stavrum som har vært Diomandes trener i Skeid, forteller Nevstad.

- Lykke til

Mens Hødd håper at Diomande skal hjelpe til i høstinnspurten, er Skeid-leiren lettet over å ha blitt kvitt et problem.

- Vi forventer en betydelig lojalitet av spillerne i Skeid. Det hadde ikke Diamonde. Men det kan hende han har godt av et miljøskifte. Nå har vi fjernet han fra klubben, men sportslig er han god nok for Hødd. Jeg ønsker lykke til og håper han tar seg selv i nakken og griper sjansen, sier Kuhlman.Har Hødd skaffet seg et problem, eller er Diomande en kanonsignering? Si din mening i kommentarfeltet.