Norges beste undervannsfotograf

For første gang har ei kvinne vunnet NM i undervannsfotografering. Ørsta-dykkeren Lill Haugen gjorde reint bord i NM i Ålesund i helga.
Nyheter

- Det føles veldig godt å kunne kalle seg norgesmester. Det er første gang ei kvinne vinner mesterskapet, og det gjør det hele ekstra moro.

- Perfekt

Det sier dykkeren Lill Haugen fra Ørsta, som denne helga gikk helt til topps i NM i undervannsfotografering som ble arrangert i Ålesund.

- Det har vært perfekte forhold med strålende sol og lite vind, så all ære til Ålesund som har hatt et fantastisk arrangement, sier Haugen.

35-åringen er bosatt i Oslo og ble bitt av dykkerbasillen da hun studerte i Australia i 2001. Hun startet å fotografere under vann med et kompaktkamera, men etter hvert kjøpte hun seg mer avansert utstyr. I fjor tok hun permisjon fra jobben som kommunikasjonsrådgiver og brukte et helt år til å dyrke hobbyen sin på eksotiske Fiji.

- Det er en fantastisk hobby. Men det er ikke så mange kvinner som er med og jeg håper vi får med flere. Det er ikke noe og være redd for, sier Haugen.BILDEGALLERI: Se vinnerbildene fra NM i undervannsfotograferingMindretall

lUnder årets NM var fire av 16 deltakere kvinner. Haugen gikk til topps i tre av fem klasser og ble kåret til Norgesmester under banketten lørdag kveld.

Klassene det konkurreres i er A: Normal/vidvinkel B: Naturbilde m/dykkermodell C: Makro/nærfoto D:Fisk/portrett og E: Temaklasse, som dette året var ”linjer”.

Lill Haugen vant klasse B, C og E og fikk den høyeste sammenlagtsummen.

Inspirasjon

35-åringen har tidligere deltatt i konkurranser og har en 4. plass i NM i 2008 og en 9. plass i Nordisk mesterskap samme år. Nå håper hun å bli plukket ut til å representere Norge under VM i undervannsfotografering i Tyrkia neste sommer.

- Det ville vært artig. Seieren i Ålesund i helga var i alle fall en inspirasjon til å fortsette videre, sier Haugen.