Idol-Geir skaper oppstyr i Sverige

... men søta bror stemte ålesunderen videre.

  Foto: tv4

  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Han har representert Finland i Eurovision Song Contest - nå er ålesunderen Geir Rønning i ferd med å ta Sverige med storm.

Videre

47-åringen er en av deltakerne i den svenske utgaven av Idol, som er en stor seersuksess. Der har Rønning imponert med sin stemmeprakt.

Fredag kveld sikret han seg videre deltakelse i de avsluttende finalerundene da han sang Kings of Leon-låten "Use Somebody".

Omstridt

Men den utflyttede sunnmøringen skaper debatt i nabolandet. Mange svensker reagerer på at 47-åringen i det hele tatt får være med i Idol.

Både alderen, og det at Rønning er en etablert artist med en lang karriere bak seg, har fått mange til å engasjere seg på svensk TV 4 sine debattsider.

En av debattantene skriver:

"Geir är ju duktig, inget snask om saken, men han har hu redan haft sin tid i rampljuset, artist i jag vet inte hur många år, har representerat Finland i Eurovosion Song Contest för ett antal år sen m.m.... Nej, släpp i stället fram NYA talanger!!!"

Delfinaler

Men Rønning ser likevel ut til å slå an i de svenske stuene og i juryen. Han er nå blitt stemt videre både fra innledende auditions og er kvalifisert til å være med i fredagsfinalene utover høsten.

Meddeltakerne både frykter og respekterer Rønning, som er den svenske Idol-historiens eldste og mest rutinerte fredagsfinaledeltaker.

– Man kan bli litt skremt av Geirs erfaring, men samtidig er hans rutine, råd og feedback når vi sitter i losjen mye verdt, sier Idol-deltakeren Olle Hedberg til avisen Expressen.

Finalen i svenske Idol går av stabelen i Globen i Stockholm den 10. desember, men før den tid skal Rønning gjennom mange hindre.

Se og hør Geir Rønning synge i svenske Idol her (ekstern lenke)Hva synes du? Bør Idol være forbeholdt unge talenter eller er svenskene hårsåre? Skriv din mening i kommentarfeltet.