Reddet av leikekamerater

Tre barnehagebarn skal ha vært med på å redde livet til treåringen som ble funnet livløs i Vegsund barnehage mandag.
Nyheter

Det skal ha kommet fram under et foreldremøte i barnehagen mandag kveld. Gutten skal ha fått en strikk rundt halsen og hengt fast inne i en overbygd sklie.

To av barnehagebarna fikk løsnet strikken rundt halsen hans, fikk han ut av sklia og lagt han på bakken, mens den tredje løp for å alarmere personellet.

– Jeg ønsker ikke å kommentere det som skjedde rundt ulykka, men kan bekrefte at vi hadde et foreldremøte mandag kveld, sier daglig leder i Vegsund barnehage, Nils-Petter Solberg.

Fantastisk

Foreldre som var til stede på møtet, mener de tre barna har gjort en fantastisk innsats.

– Hadde de ikke handlet så naturlig og resolutt kunne følgene, ifølge helsepersonellet, blitt fatale. Disse ungene er hverdagshelter som opptrådte fantastisk når uhellet først var ute, sier en av foreldrene til Sunnmørsposten.

– Vi fikk også høre på møtet at oppfølgingen fra ambulansepersonell, politi, Hjelp24 og kommunen har også vært upåklagelig og gjort på en svært forståelsesfull og profesjonell måte, sier forelderen.

Skryt

– Jeg ønsker, som forelder med unge på den aktuelle avdelingen, å gi ros til alle ansatte i barnehagen for måten de håndterte hele situasjonen på. De klarte å holde roen og oversikten i en meget presset situasjon, ungene ble tatt hånd om og vernet så godt det lot seg gjøre, foreldrene til det aktuelle barnet ble notifisert samtidig som at ambulanse og politi ble varslet, hjertelunge redning ble iverksatt. Jeg synes det er svært viktig, spesielt for dem som jobber der, å få hederlig omtale for den profesjonelle måten de håndterte situasjonen på, sier en forelder til Sunnmørsposten.

Koma

Politiadvokat Kjell-Sigve Haugland sier at de ikke har noe nytt å komme med foreløpig.

– Vi har ikke foretatt noen videre avhør av personellet tirsdag, men venter med det til i dag. Ut over det ønsker jeg ikke å kommentere omstendighetene rundt ulykka, sier Haugland.

Ved Ålesund sjukehus får Sunnmørsposten opplyst onsdag at tilstanden til treåringen er alvorlig, men stabil.

- Tilstanden er stabil med uvisst utfall. Han får fortsatt intensivbehandling, sier overlege Kristian Sørensen ved barneavdelinga til smp.no.

Gutten ligger på intensivavdelingen i kunstig koma.

Ingen feil

Leikeapparatet som gutten ble forulykket i, er fortsatt i bruk ved Vegsund barnehage.

– I samråd med politiet har vi ikke funnet grunn til å stenge apparatet, og det er ingen feil ved det, sier Solberg.

Det var ved 12-tiden mandag at treåringen ble funnet livløs i barnehagen. Lege og ambulansepersonell som kom til stedet skal ha klart å få liv i barnet.