Stokke kjøper gründer

Stokke AS på Håhjem har kjøpt PramPack.

  Foto: xxxxx

Nyheter

Stokke AS på Håhjem i Skodje har kjøpt selskapet bak den TV-kjente trillebagen for beskyttelse av barnevogner, PramPack.

PramPack fikk veldig mye oppmerksomhet da gründeren, Anne Morkemo i Trondheim, kom helt til semifinalen i TV-programmet Skaperen i 2008. Siden har PramPack vunnet flere priser og fått mye positiv omtale, senest under ei stor messe for barneutstyr i Köln tidligere i høst.

PramPack er designet for å beskytte barnevogner under transport, og passer alle typer barnevogner.

– Produktet vil bli solgt og markedsført under merkevaren Stokke PramPack. Den passer godt inn i vår portefølje av barneutstyrsprodukter, sier Tomas Settevik som er administrerende direktør i Stokke AS.

Internasjonalt

Han legger til at de ser betydelig vekstpotensial for salg av trillebagen i kombinasjon med Stokkes internasjonale distribusjonsapparat som omfatter mer enn 50 land.

Produksjonen av PramPack foregår i Kina, og det vil den fortsatt gjøre.

Egen erfaring

Anne Morkemo etablerte firmaet MyNorse like etter TV-serien Skaperen var avsluttet i 2008. Ideen til PramPack fikk hun da hun i 2001 dro ut på ei reise jorda rundt sammen med sin mann og sju måneder gamle sønn. De opplevde flere ganger underveis at barnevogna ble ødelagt på flyturer, og de fant ikke noen emballasje som kunne gi skikkelig beskyttelse. Til slutt måtte de vrake barnevogna.

Etter at de kom hjem til Norge og Trondheim startet utviklingen av en beskyttelsespose som kunne løse problemet. Etter fire års arbeid er produktet blitt testet og godkjent av flere flyselskaper. I dag selges PramPack på flere flyplasser og i en rekke barneutstyrsbutikker i Skandinavia.

Anne Morkemo og hennes to kompanjonger er helt ute av PramPack-konseptet og MyNorse etter salget, men hun forteller at de har stadig nye gründerideer som de vil bære videre fram.