Hotellpropell fra Sverige

Svenske Eva Hole forelsket seg i Ålesund og bestemte seg for å bli hotellsjef i byen. I går fikk hun drømmejobben.
Nyheter

– Hejdå! Nå flytter jeg til Norge, og innen fem år skal jeg være hotellsjef i Ålesund.

Dette var beskjeden svenske Eva Hole ga idet hun forlot Sverige til fordel for et lite stykke norsk kystparadis for fem år siden. Tirsdag, kun 11 dager før femårsfristen utløp, kunne den engasjerte 48-åringen stolt smykke seg med tittelen hotelldirektør ved Comfort Hotel Ålesund.

Forelsket i Ålesund

På en solskinnsdag for åtte år siden fikk hun sitt første møte med Ålesund. Ektemannens hjemby likte hun så godt at hun insisterte på at det var hit hun skulle flytte når hun ble pensjonist.

– Men når jeg fikk tenkt litt, syns jeg dette var litt lenge til. Jeg lever jo bare en gang og det er i Ålesund jeg vil være, smiler den nybakte hotelldirektøren, idet vi møter henne ved byggeplassen som skal bli hennes nye arbeidsplass.

Takknemlig

– Jeg hadde ingen hotellerfaring før jeg flyttet til byen, men har brukt de siste årene på research og har jobbet strategisk mot dette målet hele tiden. Det er en fantastisk følelse å endelig ha nådd målet! smiler

– At det attpåtil er et helt nyåpnet hotell med et så innovativt konsept gjør meg ekstra motivert og takknemlig for at jeg får muligheten. Wenaas Kapital gjør en fabelaktig satsing i dette prosjektet.

Spennende prosjekt

– Se, her skal hotellet gå rett i sjøen. Her blir bygges en overbygd uterestaurant i sjøkanten, sier hun engasjert og gestikulerer mens hun viser fram sin nye stolthet.

Byggingen av Comfort Hotel Ålesund er i full sving og får 197 urbane hotellrom fordelt på det gamle jugendhuset på hjørnet av Nedre strandgate, pakkhuset og et helt nytt bygg.

Behov for hotell

– Byen er jo mest kjent for sin karakteristiske arkitektur og har hatt en eksplosiv vekst innen turisme og næringsliv. Det har lenge vært behov for flere hotellsenger, sier Eva, og håper nye Comfort Hotel Ålesund kan bidra til byens positive utvikling.

– Jeg ønsker å skape et hotell som kler den sunnmørske folkesjela: uformell, personlig og med masse engasjement, avslutter hun.