En kongelig svindel

En ghanesisk prinsesse, store mengder gull og vakre damer. Det har vært ingrediensene i livet til en mann fra Ålesund siste året.
Nyheter

Mannen i 60-årene, som ønsker å være anonym, kom i kontakt med en dame fra Ghana via internett i fjor høst. Dama sendte også en god del bilder av seg selv til mannen via e-post.

– Det var jo ei steike flott dame, og etter vi hadde pratet sammen via nettet en periode, kom det fram at hun hadde lyst til å flytte til Norge, forteller mannen.

Så langt alt vel ...

Men så viste det seg at dama trengte penger.

– Jeg fikk kontakt med et reisebyrå i Accra, hovedstaden i Ghana, som kunne ordne alt det praktiske for min nye venninne, som pass, visum og forsikringer, sier ålesunderen.

Men det kostet. Nærmere 10.000 kroner sendte mannen nedover.

– Men når ingenting skjedde, og jeg ikke hørte mer, forsto jeg at reisebyrået og min nye «venninne» hadde lurt meg, sier mannen.

- Hun var ingen hvem som helst

Ålesunderen slo seg til ro med dette, men etter flere måneder fikk han kontakt med en ny dame på nettet.

– Hun var også fra Ghana, og ingen hvem som helst. Hun var en vaskeekte prinsesse, datter av den 26. kona til kongen av Ghana, forteller mannen.

Og den rojale dama hadde venner høyt oppe i politiet.

– Jeg sendte nedover bilder av den første dama jeg var i kontakt med, og lurte på om prinsessen kunne hjelpe meg å finne henne, sier han.

– Og den oppgaven tok hun på strak arm. Sammen med tre politimenn dro hun hjem til min første venninne for å høre hva som hadde skjedd, sier ålesunderen.

Og for å gjøre en lang historie kort, den første dama hadde problemer med et pengefond på 17 millioner og en stor mengde gull som faren hadde etterlatt seg, og som måtte sendes til Norge for å realiseres.

"Regnet med at alt var på stell"

– Trodde du virkelig på dette?

– Ja det må jeg virkelig si at jeg gjorde. Når jeg fikk hjelp av ei prinsesse, regnet jeg med at alt var på stell, sier mannen.

Men for å forsikre seg om at alt var i orden, ba han om å få overført rundt 100.000 kroner fra dama som en forsikring.

– Og pengene skal være på veg, jeg sitter og venter på dem, sier mannen.

– Men jeg begynner jo å ane at dette bare er lureri, legger han til.

– Tror du prinsessen og den andre dama har samarbeidet?

– Nei, egentlig ikke. Hvordan skulle de kjenne hverandre fra før? Dessuten har jeg sett prinsessen live på nettet, der hun satt i en stor hall som så ut som et slott, sier mannen.

Vil advare andre

Men etter å ha tenkt seg om noen ganger, begynner det å synke inn hos ålesunderen.

– Du har nok rett, jeg har mest sannsynlig blitt lurt. Men for et apparat de har satt i gang for å få ut noen kroner fra en stakkars pensjonist. Falske pass, politiattester, konger og prinsesser. Det er ikke rart man kan bli litt tullerusk, sier han.

Nå vil ålesunderen advare andre mot å sende penger til ukjente damer før man har alt i boks.

– Jeg kommer vel aldri til å gjøre det igjen, sier mannen.

Men helt gitt opp drømmen om en ung dame og et liv i sus og dus, har han ikke.

– Om de 100.000 kronene kommer inn på kontoen min, blir du med til Ghana da, slik at vi kan finne damene, spør han journalisten.

Advarer: Les politiets råd her