Åpner nattklubb med stil

Gamle «Metz» er historie. Nå overtar «Bocca». Med fem avdelinger, alt nytt, voksent publikum og krav om å kle seg pent.
Nyheter

– Gjestene vil ikke kjenne seg igjen. Alt på huset er nytt, sier Tore Lindbæk, daglig leder for restauranthuset i Notenesgata i Ålesund sentrum. Forvandlingen fra det som tidligere var Metz, er nærmest total. Etter å ha vært stengt for ombygging i tre måneder, blir det nyåpning fredag 29. april.

– Det har tatt tid og kostet mye penger. Men resultatet blir veldig bra, mener 35-åringen som leder fylkets største utested.

Nytt diskotek

Bocca vil kunne huse 600 gjester samtidig. Fordelt på fem avdelinger, skal det serveres mat og drikke, musikk og behørig stemning – både inne og ute.

I underetasjen blir det nattklubb og diskotek, blant annet med fylkets nest største dansegulv (etter Lipp) i sjangeren uteliv.

– Her er alt nytt av lyd og lys, egen DJ-boks og ellers fasiliteter i øverste sjikt. Aldersgrensen i helgene blir 24 år. Og kleskodeksen blir type pent antrekk, sier Lindbæk.

– Dette er et tilbud Ålesund har savnet lenge, og som har vært sterkt etterspurt. Et diskotek av høy standard, myntet på aldersgruppen 30 pluss, sier han.

Restaurantdrift Ålesund står bak. De drev Metz i tolv år i samme lokaler, og har en rekke andre utesteder i Ålesund. Deriblant Lipp, Mølla, Millers, Keiser’n og Toldboden.

Høy standard

Men Bocca skal være mer enn enn et nattlig popsted for pent kledde over tretti. På dagtid blir det kafétilbud både ute og inne, der «spennende» mat og trendy kaffe skal prege husets meny, servert fra eget kjøkken og baristabar. I tillegg blir det egen pianobar, cocktailbar og stillere soner med dype og dyre stoler.

– Vi satser gjennomgående på en høy standard. Dette skal være en voksen plass, som ikke vil konkurrere i særlig grad med de andre utestedene vi driver i byen. Mens det yngre klientellet fortsatt vil ha sine tilbud rundt Harald Torsviks plass/Keiser Wilhelms gate, vil Bocca gå mer sammen med de øvrige tilbudene i området rundt Brosundet, sier Lindbæk. Han har selv vært daglig leder ved Lipp.

Utendørs er det fortsatt et stykke igjen til Bocca får det som de vil. De har søkt kommunen om tillatelse til utbedring av området ved Lorkenestorget, som de leier av kommunen.

– Der ønsker vi å få opp et mer solid tak, integrerte varmelamper og glassvegger. Men her har det tatt mye lengre tid enn ønskelig å få søknaden behandlet i kommunen, sier Lindbæk. Tanken er å få en tilnærmet helårsdrevet uteservering av mat og drikke.

– Ikke bare for ålesunderne, men også for turister og andre tilreisende tror vi at dette tilbudet vil være svært kjærkomment i Ålesund, sier han.