Skog avbryter Nordpol-ekspedisjon

Etter 13 dager avbryter Cecilie Skog forsøket på nå Nordpolen med kano.
Nyheter

«Det er virkelig ingen skam å snu», er tittelen på blogg-innlegget Nordpol-ekspedisjonen til Cecilie Skog og Rune Gjeldnes publiserte på Ut.no tirsdag.

Ålesunds-kvinnen mente de hadde lagt en realistisk tidsplan for å bli de første til å nå polpunktet sommerstid uten tilføringer av forsyninger.

– Hvis vi fortsetter nordover nå, så kan konsekvensen være at vi setter i gang en redningsaksjon midt ute på Polhavet om 4-5 uker, og det ønsker vi ikke, skriver de på ekpedisjonens blogg tirsdag.

– Issørpe

Ekspedisjonen hadde en avtale med en isbryter om å hente dem på 90 grader nord den 27. juli. Men fordi isforholdene var verre enn forventet, og råkene til å padle i uteble, har de de siste dagene kun klart å legge bak seg dagsdistanser på rundt ti kilometer.

Les også: Skog legger ut på nytt poleventyr

Skog mener dette bare er halvparten av hva de burde klare i denne fasen av turen. De siste dagene har Skog og Gjeldnes beskrevet hvordan de har kjempet seg gjennom is, sørpe og vann, under svært strabasiøse forhold.

– Det er issørpe foran oss i mange hundre kilometer, og det ser ikke ut til at det skal endre seg nevneverdig med det første, skriver de.

Har mat og forsyninger

Imidlertid har det også vært gode øyeblikk og Skog skriver om både isbading i godvær, og andre opplevelser underveis.

– Nå skal vi kose oss videre på turen tilbake. Vi har mat og forsyninger nok til å komme oss tilbake uten å måtte stresse, og det kan hende at vi trenger både forsyningene og tida til fulle, skriver de.

Ettersom forholdene har blitt verre de siste dagene, er hun likevel spent på hvordan tilbaketuren blir.

Les også. Krysser Grønland med Cecilie Skog
Les også: Feiret Grønlands-kryssing med pannekaker

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter