Over 10.000 i Ålesund

Politiet rapporterer om store folkemengder og ingen problemer mandag kveld.

  Foto: Eskild Flydal

  Foto: Eskild Flydal

  Foto: Eskild Flydal

Nyheter

- Ifølge polipatruljene som var i byen, anslår vi at det var 10-11.000 mennesker til stede, forteller operasjonsleder Ole Bjørn Haram til smp.no.

Haram sier at det var så mye folk i Ålesund at det var vanskelig å få skikkelig oversikt. Han opplever at markeringene i byen har gått verdig og stilt for seg.

- Det eneste problemet vi fikk, var at det ble en periode med mye røyk da folk tente faklene.

Ifølge Geir Nilsen i Proguard, som tok seg av sikkerheten i forbindelse med arrangementene i Ålesund, var det trolig 18-20.000 mennesker på plass i bysentrum.

Se bildeserie fra mandagens markeringer.

Solidaritet

Nestleder i Ålesund AUF, Kristine Stokke Hoddevik, åpnet arrangementet på Kiperviktorget med en sterk appell. Hun var overveldet over oppmøtet.

- Dette er et angrep på vårt demokrati. Men her ser jeg solidaritet og støtte strømme fra alle som har møtt opp, og det gir trøst. Jeg er stolt over at Norges befolkning kan vise så mye solidaritet.

Ministeren trøstet

Kulturminister Anniken Huitfeldt tok seg tid til å klemme og trøste overlevede og berørte som hadde møtt opp. Deretter holdt hun en sterk tale foran folkehavet som hadde samlet seg i solidaritet og støtte på Kiperviktorget.

- Kjære Ålesund, kjære Sunnmøre. Marerittet går ikke over. Vi står kanskje her og fryser, men varmen fra alle dere som har møtt opp i dag strømmer gjennom oss. Takk for den omtanken dere viser i dag, sa Huitfeldt, tydelig berørt.

Her kan du dele dine tanker og følelser om tragedien i vår kondolanseprotokoll.