«Ap er verre enn Quisling»

På en Facebook-gruppe ordførerkandidaten var administrator av, lå blant annet en grov anti-islamsk tegning av en muslim på et grillspyd.

  Foto: SKJERMPDUMP FACEBOOK

  Foto: Vetle B. Farstad (ARKIVFOTO)

Nyheter

Førstekandidat for Demokratene i Ålesund, Kaspar Johan Birkeland, var med å opprette, og var inntil nylig administrator i Facebook-gruppa «PROTEST AKSJON MOT AP. INNFØRING AV ISLAM I NORGE !!».

Gruppa, som har vel 500 medlemmer, beskrives på følgende måte:

«ARBEIDERPARTIET ønsker innføring av Islam i Norge. Dette sier vi klart nei til. ARBEIDERPARTIET står for Kultur-Lands SVIK. verre en Quisling i 40 åra.»

Man må være medlem av gruppen for å delta og kommentere, men innholdet og kommentarene kan alle se.

Ekstreme kommentarer

Birkeland har vært svært aktiv på gruppa. Han skriver:

  • «Ap folk liker å lage motforestillinger og kommer med tåpelige motargumenter for å bryte ned…FAKTUM er at dette partiet er mer landssvikere en Quisling i 40 åra…»
  • «Focus er viktig i kampen vi fører ! Islam er noe dritt !!!»
  • «Islam er verre men også lik Kommunismen og Nazismen !»
  • «Pedofili og morder! Supert forbilde »


Den siste henviser til en link til SIANs hjemmesider om profeten Muhammad.

Grov tegning

Blant gruppens 24 bilder finner man også en grov anti-islamsk tegning.

Tegningen viser et bål hvor muslimenes hellige bok, Koranen, er i full fyr. Over bålet grilles en figur levende.

Figuren ligner på den omstridte karikaturtegningen av Muhammad, bare at han denne gangen altså har et grillspyd gjennom kroppen. Foran bålet er en gris klar til å fortære måltidet.

Birkeland har verken lagt ut eller kommentert bildet, men var altså administrator i gruppa og kunne ha slettet innholdet.

Det kommer frem av flere diskusjoner at Birkeland tidligere skal ha både utvist medlemmer og slettet innlegg, da særlig av det slaget som støtter islam:

“Her skal vi ikke ha noen innlegg som støtter ISLAM og muslimer/kun om konverterte muslimer blir drapstruet !!!! ADMIN…» skriver han blant annet.

NDL-leder medlem

Lena Andreassen, tidligere leder for Norwegian Defence League, er aktiv på Facebook-gruppa. Andreassen og Birkeland har flere ganger diskutert sammen og tiltaler hverandre med fornavn.

Også Remi Huseby, tidligere talsmann for NDL, har vært aktiv på gruppa. Huseby deltok tidligere i år på en anti-islamsk protestaksjon arrangert av English Defence League i England.

Vil slette gruppa

Kaspar Johan Birkeland er ikke lenger administrator, og i det siste har det kommet flere innlegg som stiller kritiske spørsmål ved det gruppen står for.

Og tirsdag publiserte Birkeland følgende melding:

«Jeg har tenkt å legge ned denne gruppa, men siden jeg har mista admis.. er det vanskeligklikker derfor forlat gruppe og oppfordrer andre til å gjøre det samme...»