Barnehuset snart på plass

På statsbudsjettet for 2012 er det satt av drøye fem millioner kroner til oppstart av et barnehus i Ålesund.
Nyheter

Les mer om denne saken i Sunnmørsposten fredag

Det kunne stortingsrepresentant og medlem av justiskomiteen Tove Lise Torve (Ap) avsløre under et møte med Sunnmøre politidistrikt i dag.

- Pengene skal gå til oppstart og et halvt års drift, mens det håpes på full drift fra 2013 og nye 5,5 millioner på statsbudsjettet, sier Torve.

Sammen med Jenny Klinge (Sp), også fra justiskomiteen, og Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Ålesund, Eva Vinje Aurdal, har Torve jobbet lenge med å få et barnehus til Ålesund.

Åttende i Norge

Barnehusene er opprettet av regjeringen og skal forholde seg til barn og unge, samt utviklingshemmede voksne, hvor det er mistanke om at de kan ha vært utsatt for seksuelle overgrep, vold, barnemishandling og kjønnslemlestelse, samt barn som har vært vitne til vold.

Les også: Vil undervise små barn om overgrep
Les også: Flere barn på krisesenteret

Huset i Ålesund blir det åttende i Norge og det er Sunnmøre politidistrikt som skal administrere barnehuset.

– Gledelig

– Det er svært viktig å få et slikt hus på plass. Hvor det skal lokaliseres er ikke klart, men det blir ikke på politihuset, sier politimester Steven Hasseldal.

Sorenskriver Kirsti Bjørneset jubler over at det nå blir barnehus.

– Vi har kummerlige forhold for dommeravhør av barn i dag, og dette er en av de gledeligste nyhetene jeg har fått, sier hun.