Står på dag og natt

Disse to karene reiste fra Oslo til Sunnmøre på eget initiativ for å hjelpe orkanberørte - helt gratis. – Vi jobber hele natten om vi må, sier de.
Nyheter

På smp.no kunne du tidligere i uken lese om Nikolai Edvard Sæther og Erik Høstmark Løve fra Oslo som slet med å spre budskapet om at de var disponible. De ringer nå en bråte folk som trenger hjelp.

– Vi har fått helt enormt mange oppdrag nå. Telefonen har gått varm av folk som vil ha tak i oss. Vi jobber hele natten om vi må, forteller Erik Løve.

Les også: Vil hjelpe - når ikke fram

Guttene er anleggsgartnere i Oslo, og bestemte seg for å ta bilen, reise til Sunnmøre og bruke juleferien sin på å bistå folk gratis etter orkanen.

– Vi kunne festet bort juleferien, men hvorfor skal vi det? Det er mye bedre å bruke den på å hjelpe noen som trenger det, sier de.

Falne trær

– Torsdag stod vi opp halv sju, spiste frokost, og satte i gang med arbeidet. Første oppdraget gjaldt fem trær koblet til samme rot som hadde veltet i en hage. Det er farlig at privatpersoner forsøker å fikse slikt selv, sier Løve.

Senere dro de til Runde for å rydde et hustak som hadde fått tre trær over seg, og videre ble det rydding av veg.

– Det har vært travelt og vi har hatt få pauser, men vi fikk servert middag med noen av de vi hjalp. Vi kan dessverre ikke hjelpe alle, vi må bare ta grovarbeidet. Om vi ikke svarer dere som ringer, er det fordi vi jobber - men vi garanterer at vi svarer så snart vi kan, sier de.

Kreativt

Guttene har med seg telt og sovepose, og er forberedt på å sove litt her og der.

– Det har vi ikke noe imot. Vi har fått mange fine tilbakemeldinger med de vi har hjulpet - bare positivt. Folk synes det er rart at vi ikke tar penger for det, og sier vi er en sjelden rase tjueåringer som vil gjøre noe slikt, smiler Løve.

Dyrt

Dessverre går den veldedige turen hardt utover pengene til tjueåringene.

– Når vi jobber, blir det slitasje på sag og sagkjede, og det går mye penger i sagolje, diesel til bilen og ferger, forteller Løve.

– Men hva gjør vel det når man får hjelpe til, smiler guttene.

De er usikre på hvor lenge de kommer til å bli på Sunnmøre.

– Det kan hende vi kommer til å feire nyttårsaften her, forteller Løve.