Pinsepastor vil kjøpe mirakelhuset

Flere ønsker huset som overlevde bybrannen i Ålesund.
Nyheter

En historisk og åndelig kulturperle i Ålesund er nå ønsket kjøpt av flere. Waldehuset, som stod igjen da bybrannen i Ålesund slukte 850 hus, kan nå komme på nye hender. Da de andre i byen flyktet, satt eieren Anders Nord igjen, trygg i troen på at Gud ville beskytte huset.

Etter at Linda Eide viste huset fram i Norsk attraksjon på NRK1 sist helga, er det flere som er interessert i å kjøpe huset selv om det er i dårlig stand.

- Hvis vi ikke tar vare på huset, mister Ålesund en viktig del av byens identitet. Dette er en historisk og åndelig kulturperle, sier pinsepastor Vidar Godø til Dagen.

Idealisme

Godø er pastor i Pinsekirka Ålesund, og han håper å få med seg en gjeng som kan sette det i stand. Han forteller at flere har vist interesse for å være med og sette det i stand.

- Jeg har lyst til å kjøpe huset hvis jeg får det til en rimelig sum. Da kan jeg tenke meg å sette det i stand sammen med en idealistisk gjeng av både kristne og andre, sier Godø.

Filadelfia-pastoren driver også et blikkenslagenfirma. Han vil nå kontakte eieren for å høre om det er mulig å få kjøpe huset, som står til forfalls.

Bønnerom der Nord satt

Han ser for seg at det kan bli kafé i første etasje, og kanskje et bønnerom i andre etasje der Nord skal ha lest i Bibelen mens brannen nærmet seg.

Også tidligere har Godø vist interesse for huset, men det har ikke vært interesse i bystyret for å støtte økonomisk. Godø sier at offentlig støtte eller en god del dugnad vil være nødvendig for å redde huset. Pinsepastoren har i mange år vært inspirert av historien om Anders Nord og Waldehuset.

- Etter brannen kom det en vekkelse, slik at ikke bare byen men også mennesker ble forandret. Faktisk ble byen tørrlagt så man måtte skrive til Bergen for å få kjøpt alkohol, sier Vidar Godø.