Nattestengt på fv 63 Eidsdal - Geiranger

Nyheter

Fra klokka 19 onsdag stenges fv 63 Eidsdal - Geiranger ved Indeeide, på grunn av rasfare.

- Vi vil vurdere om vegen kan åpne igjen torsdag morgen, når det blir dagslys, og fagfolk kan inspisere snøforholda i fjellet, sier Kjell Haukeberg, fagkoordinator i Statens vegvesen.

En hurtigbåt går inn til Geiranger og ligger der i beredskap natt til torsdag. Første avgang fra denne fra Geiranger torsdag er klokka 06.00, og da til Hellesylt.

Hurtigbåten har videre følgende ruteplan:

0630 Hellesylt - Stranda

0730 Stranda - Hellesylt

0830 Hellesylt - Stranda

0930 Stranda - Hellesylt

1130 Hellesylt - Geiranger

1230 Geiranger - Hellesylt

1430 Hellesylt - Stranda

1530 Stranda - Hellesylt

1630 Hellesylt - Stranda

1800 Stranda - Hellesylt

1830 Hellesylt - Geiranger

- Når det gjelder ferje, så ligger denne på Hellesylt natt til torsdag. Den har første avgang torsdag morgen 05.30, og da til Stranda. Rutetider for ferja finner man på Fjord1 sine nettsider, nærmere bestemt er det rasrute 1 som følges inntil videre, sier Haukeberg.

Les flere nyheter om bil og trafikk på smp.no

- Men denne ruta går ikke til Geiranger?

- Det stemmer. Når vi fortsatt holder oss til rasrute 1, er det rett og slett fordi det er den rasruta vi har nytta tidligere i dag, og at det og ikke er gjort noe vedtak om å endre rute, for eksempel til rasrute 3. Et slikt vedtak kommer eventuelt tidligst først torsdag morgen, når vi har fått sett på forholda i fjellet. Håpet er jo at vi skal kunne åpne vegen igjen i morra formiddag, sier Haukeberg.

Vegmeldinger fra Statens vegvesen finner du her.