Møre Frp skviset ut

– Vi må ta en evaluering, konstaterer fylkesleder i Møre og Romsdal Frp, Ronny Harald Blomvik. Enda en gang ble partiets største fylkeslag skviset ut i kampen om posisjoner.
Nyheter

Det ble en beinhard kamp for å komme inn i sentralstyret i Frp. Mange var misfornøyde med jobben partiets valgkomité hadde gjort foran landsmøtet, og i løpet av lørdagen ble en rekke navn kastet inn i kampen om de tre plassene som var på valg.

Harald Tom Nesvik sa seg villig å stille som kandidat for Møre og Romsdal. Fylkeslaget har de best valgresultatene i partiet, og har vært uten folk i partiledelsen siden Oskar Grimstad gikk ut av sentralstyret for fire år siden.

Sjanseløs

Men det hjalp lite. Nesvik fikk kun 41 stemmer og var sjanseløs til en plass i sentralstyret. Blomvik erkjenner at nederlaget svei.

– Vi stilte fordi vi ønsket en plass. Når vi ikke lyktes med det må vi ta en evaluering av situasjonen, sier Blomvik.

Utad holder fylkespartiet en lav profil, men det er neppe tvil om at mange i delegasjonen mislikte det klare nederlaget ganske kraftig.

Tap og vinn

Nesvik selv avdramatiserer det hele.

– Vi bestemte oss ikke for å prøve før vi kom sammen på fredag. Vi gjorde et forsøk, men vi nådde ikke fram. Slik er de demokratiske spillereglene, sier Nesvik.

– Men burde ikke Frps største fylkeslag ha noe i ledelsen i partiet?

– Det er åpenbart at vi ønsker å få tilbake en posisjon i sentralstyret. Men det er ikke alltid en kan vinne, sier Nesvik.

I alt seks kandidater i tillegg til de tre som var foreslått av valgkomiteen deltok i kampen om plassene i sentralstyret. Leder i kontrollkomiteen, Vestfolds Anders Anundsen vant voteringen overlegent med 135 stemmer. De to andre som sikret seg plass i sentralstyret var stortingsrepresentant Kari Kjønaas Kjos (Akershus) og varaordfører i Bodø, Tom Cato Karlsen.

Kjempegøy

Partileder Siv Jensen var godt fornøyd med at så mange meldte seg på kampen om disse plassene.

– Det er et sunnhetstegn. Det er kjempegøy at så mange ønsker å gjøre tjeneste i partiets sentralstyre. Det er mange sterke og flinke kandidater og en helt ærlig sak at mange ønsker å ta ansvar, påpekte hun.

For Møre Frp kan det gå en stund før sjansen byr seg på ny. Neste år er de nestlederne som står på valg.

– Det kommer til å bli knallhard kamp om posisjonene da også, tror Ronny Harald Blomvik.

Se også: Økonomer: Tommelen ned for Frps handlingsregel
Se også: Frp vil avlive «CO2-hypotesen»