Trollstigen åpnes på fredag

Også Geirangervegen åpnes til helgen.
Nyheter

Fredag 1. juni åpner endelig Trollstigen for sommersesongen. Fra klokken 08.00 er det fri ferdsel, opplyser Statens vegvesen.

Det har vært mye snø og kaldt i fjellet i vinter, og derfor åpner den populære vegen litt senere enn vanlig.

- I fjor åpnet vi 13. mai, men det var eksepsjonelt tidlig. Normalen om vi legger sammen de siste 15 årene er åpning omtrent 25. mai. Det er sånn sett snakk om en uke senere enn vanlig, sier seksjonsleder Ivar Hol i Statens vegvesen til smp.noUtbedringer

Det arbeides fortsatt med å utbedre de mange svingene i Trollstigen. Det kan bety at vegen blir stengt i korte perioder i løpet av sommeren.

- Det kan bli noen korte opphold på dagtid, og muligens nattestenging. Dette vil vi annonsere når det blir aktuelt, sier Hol.

På grunn av utbedringsarbeidene vil det også bli nødvendig å stenge vegen et par dager senere i sommer. Dette blir trolig i slutten av august eller i september, sier Hol og lover at også dette blir annonsert.

Les også: Rydder og utvider Trollstigen

Les også: Blir nasjonale turistveger

Snart klart i Geiranger

I Geiranger er en entreprenør i gang med å frese den siste strekningen mellom Geiranger og Langvatn.

- Strekningen vil bli åpnet så snart fresingen er ferdig og eventuelle skader er reparert. Åpning blir før helgen, men vi har ikke klart noe eksakt tidspunkt ennå, sier Hol

Følg smp.no på Facebook