Hurtigruten til Hjørundfjorden

Hurtigruten vil tilby ny sunnmørsperle til sine reisende.
Nyheter

I løpet av elleve septemberdager vil alle hurtigruteskipene gå innom Hjørundfjorden.

- Vi skal etterstrebe det å være et unikt og autentisk reiselivsprodukt, og testen i Hjørundfjorden er en del av dette arbeidet. Det er en fjord med en helt fantastisk natur, med fjell i hav, elver og steder med fascinerende historier. Det var hit cruiseskipene gikk i norgesturismen spede begynnelse, rundt tiden da Hurtigruten ble etablert i 1893, sier kommunikasjonssjef Ragnar Norum i en pressemelding.Testperiode

Fra 15. september til og med 25. september vil hurtigruteskipene i tur og orden seile inn Hjørundfjorden og til Øye ved Norangsdalen. Gjestene vil få mulighet til å gå turer i de vakre omgivelsene og delta på en bussutflukt opp til stedets utkikkspunkt.

- Hurtigruten har aldri tidligere gått inn til Hjørundfjorden som en del av ruten. Målet med de elleve testseilingene er å kartlegge de operasjonelle mulighetene i området og ikke minst få tilbakemelding fra de gjestene om deres opplevelse av reisen. Om dette er så bra som vi håper vil vi prøve å få Hjørundfjorden inn som et fast innslag i høstkonseptet «Autumn Gold» allerede fra 2013, sier Norum.

Følg smp.no på Facebook

- Viktig grep

Seilingene inn til Hjørundfjorden legges opp som en forlengelse av sommersesongen etter at Geirangerseilingen er avsluttet 14. september. Skipene vil ha avgangstid som vanlig fra Ålesund 09.30. Etter en seilas på rundt 30 nautiske mil ankommes Øye etter i overkant av to timers seiling. Her vil gjestene kunne nyte omgivelsene fram til klokken 15.30, når skipet setter kursen tilbake til Ålesund med ankomst klokken 18. Skipet fortsetter så nordgående i henhold til vanlig sommerrute 18.45.

- MS Trollfjord er første skip ut 15. september, mens MS Finnmarken avslutter testseilingene 25. september. Vi håper og tror våre havner og gjester langs norskekysten imøteser denne forlengelsen av sommersesongen. For oss er det et viktig grep i å skape unike opplevelser og få vise fram de virkelig store perlene, sier Norum.

Mer reiseliv: Les våre kortreistreportasjer