Spiller i ny tv-serie om da Vinci

En ny amerikansk tv-serie om geniet Leonardo da Vinci har gitt skuespiller Jan Erik Madsens nok en jobb i utlandet.
Nyheter

«Da Vincis Demons», blir omtalt som historisk fantasy, og skal fortelle den «ukjente» historien om den 25 år gamle artisten, oppfinneren, elskeren, drømmeren og idealisten Leonardo da Vinci i renessansens Firenze.

Serien er skrevet av David S. Goyer, mannen bak Batman-filmene, og innspillingen foregår i Wales og Italia, ifølge film- og TV-nettstedet IMDb. Produksjonen er et samarbeid mellom Startz og BBC Worldwide.

Ifølge IMDb skal Jan Erik Madsen spille rollen som Zircher, i tre av seriens episoder.

Følg smp.no på Facebook

Kan ikke kommentere

Selv vil ikke skuespilleren verken bekrefte eller avkrefte det nye oppdraget.

– Disse opplysningene kan jeg ikke kommentere. Beklager, men slik er det, sier Madsen, som denne uka er på kombinert ferie- og rollejakt i New York.

37-åringen fra Ålesund, som er bosatt i London, har hatt mange og ulike roller i inn- og utland, mest av det siste. Han har hatt store roller flere musikaler, og var blant annet med på verdensturneen med «Cats».

Den siste tida har det blitt nesten utelukkende film og TV.

I 2010 løsnet det i Tyskland, etter at han fikk en rolle i den populære krimserien «Kommisar Stolberg». I den britisknorske storfilmen «Age of Heroes» hadde Madsen rollen som tysk sersjant, og i «Pommes Essen» spiller han en parodi på den eksentriske tv-kokken Gordon Ramsay. Neste år er han aktuell på norsk TV i BBCs krimsuksess «Silent Witness» eller «Tause vitner», der han spiller en kynisk amerikansk mangemilliardær.

Les også: Madsen blir milliardær

Les flere kulturnyheter på smp.no