Det blei klart under onsdagens formannskapsmøte i Ålesund. Behandlinga av saka gikk for lukka dører, men ordfører Bjørn Tømmerdal sier i en kjapp kommentar at klubben er et aktivitetstilbud til ei gruppe som kanskje ikke har så mange tilbud.

Og for ordens skyld: Klubb Kontakt er et ukentlig treffsted for utviklingshemmede i Ålesund om omegn, starta i 1972 av ekteparet Mindor og Målfrid Sulebust. Nylig feira klubben 40-års jubileum med stor fest på SIL-huset i Spjelkavik.

Da smp.no ringte styreleder for klubben, Svein Brunstad ved 16.30-tida, onsdag, var han ukjent med hederspris-tildelinga.

- I all beskjedenhet, dette er fortjent, er den umiddelbare kommentaren.

- Dette er virkelig en anerkjennelse vi setter stor pris på, legger han til.

I statuttene for hedersprisen, henta fra Ålesund kommunes hjemmesider heter det blant anna følgende:

- Ålesund kommunes hederspris er en æresbevisning for betydningsfull, samfunnsgagnlig innsats til beste for befolkningen i Ålesund. Den kan være en påskjønnelse for arbeid som er avsluttet, eller den kan tjene som oppmuntring til fortsatt virksomhet innenfor samme område.

- Hedersprisen kan tildeles enkeltpersoner, grupper av personer, lag eller organisasjoner. Den kan ikke tildeles offentlige institusjoner eller landsomfattende organisasjoner som hovedsaklig finansierer sitt arbeid med offentlige midler.

Prisen skal primært tildeles hvert år. I tillegg til hederen det er i seg selv å bli tildelt prisen, består den også av en gavesjekk på kr 10.000, et diplom i kunstnerisk utførelse og en krystallvase med kommunevåpenet.

Hederspris overrekkes av ordføreren under bystyrets siste møte i desember.

Følg smp.no på Facebook