Han leste Sunnmørsposten i går hvor planene for leiligheter og restaurant i sjøbua ble presentert.

– Det er svært gledelig at det er bevegelse i saken. Slinningsbua fortjener nytt liv, den er altfor viktig som signalbygg til at forfallet skal få overtak, sier han.Anker har lenge engasjert seg i framtida for bua på Slinningsodden. Å bruke den til leiligheter synes han er en god idé.

– Bærekonstruksjonene er robuste og enkle slik at innredning til leiligheter bør kunne gå bra. Jeg håper at de foreslåtte balkongene blir så diskré som mulig da fasadene er enkle og rene i formen og fort kan bli skjemmet, sier han.

Anker mener det er viktig at bygget fremstår som lesbart, det vil si at man må kunne se at det er et eldre bygg, som har hatt en ny funksjon.

Les også: Vil ha leiligheter i Slinningsbua

Les også: Varsler fredning av Slinningsbua

Nysgjerrige naboer

Også i bydelen har folk engasjert seg i framtida for Slinningsbua. Bydelsutvalget i Hessa og Skarbøvik har nylig etterlyst informasjon fra Ålesund kommune om hva som skjer.

Det forteller utvalgsleder Atle Istad (Frp).- Mange har lurt på om prosessen for å sikre bua har sovnet hen. At det nå meldes om konkrete planer er veldig positivt. Om også Langevågsbåten kan stoppe her så hadde det vært veldig flott, sier han.Bydelsutvalget ønsket også å forsikre seg om at det ikke blir brukt kommunale midler på å rehabilitere bua.

– Vi mener at dette ikke er en kommunal oppgave, sier Istad.Ålesund kommune har tidligere sagt nei til å bruke penger på bua. Nå søker eierne om statlige midler for å få den rehabilitert.

Må ha ny plan

Kommunens plan- og bygningssjef Ole Søvik, er også positiv. Han mener det må lages en ny reguleringsplan for området.

– Det er naturlig etter den blir freda og det legges til rette for ny bruk. Dette trenger imidlertid ikke forsinke rehabiliteringsprosessen, sier han.

Nils Anker ved Jugendstilsenteret mener innredning til leiligheter i SLinningsbua bør kunne gå bra. Foto: Marius Beck Dahle
Slik kan fasaden mot vest bli. Her ser man tydelig glassverandaene.