Flyttet tentamen for Justin Bieber

Nedtellinga til konsert i Oslo 17. april har begynt. Da får Kristiane Søvik (15) se sitt store forbilde - Justin Bieber.

JENTEROMMET: Kristiane Søvik har tapetsert jenterommet med Justin Bieber på alle kanter. I starten kjøpte 15-åringen inn alt hun kom over av magasin på alle språk, så lenge det handla om artisten, men hun har roa litt ned akkurat på det.  Foto: Vetle B. Farstad

Jeg har Bieber i bakhodet når jeg skal gjøre ting

Show: Justin Bieber skapte elleville tilstander da han holdt en gratiskonsert på operataket i fjor. Kristiane hadde VIP-billett, men måtte rekke flyet heim. 

Billett: Kristiane Søvik holder på billetten til Justin Bieber-konserten i april.   Foto: Vetle B. Farstad

Justin Bieber-feber
  • I forbindelse med at Justin Bieber kommer til Oslo, blir norsktentamen for 10. trinnet i Ålesund kommune flytta fram ei uke, fordi det er så mange av elevene som skal på konsert.
  • Den kanadiske artisten er på turné og holder til sammen tre konserter på Telenor Arena.
Nyheter

Og Kristiane er i godt selskap. Mange ungdommer, fortrinnsvis jenter, er så hekta på Bieber at de er villige til å forsake skolen for ham. Derfor blir tentamen ved ungdomsskolene i Ålesund flytta i forbindelse med at artisten holder tre konserter i Oslo. Kristiane har for lengst begynt å telle ned til 17. april.

– Vi har vedtatt å flytte norsktentamen for 10. trinnet for alle ungdomsskolene i Ålesund ei uke fram, sier Roar Aasen, leder for skoleledergruppa, og rektor ved Blindheim ungdomsskole.

Skoleledergruppa så at det kom til å bli så mange søknader om å få fri denne dagen, og antydninger om at elevene uansett kom til å dra på konsert. Å flytte tentamen har aldri før skjedd på grunn av en konsert, eller lignende arrangement.

– Reint prinsipielt burde vi kanskje ikke ha gjort det. Det er mange gode nok grunner til å gjennomføre obligatorisk skole. Men vi anså at vi ville få problemer om vi forsøkte å ta opp kampen, sier Aasen. Før han legger til:

– Vi prøvde ikke å få Justin Bieber til å flytte konserten, for å si det slik.

  - Det er hele ham

–Jeg veit ikke hva det er - det er bare hele ham. Stemma, sangene og alt han gjør, som for eksempel å besøke barn som har det vondt. Han har en stor personlighet, og har vært gjennom en del sjøl i livet, forteller Kristiane Søvik.

Helt siden hun oppdaga Justin Bieber gjennom noen venninner for 2 1/2 år siden, har hun vært storfan av den kanadiske artisten.

Inspirasjon

Turneen bærer namnet «Believe». Det å tro på seg sjøl og følge drømmene sine, er til stor inspirasjon. Også for Kristiane.

– Jeg har Bieber i bakhodet når jeg skal gjøre ting. Jeg tenker at når han klarte det, så kan jeg også gjøre det, forteller 15-åringen, som går i 10. klasse på Blindheim ungdomsskole.

Følg smp.no på Facebook

Belieber

Kristiane meldte seg tidlig inn i gruppa «Norske Beliebers» på Facebook. Den har i dag over 9.000 medlemmer. Hun er også hyppig innom twitterprofilen til Bieber. Da Justin Bieber gav en gratiskonsert i Oslo i fjor sommer, var det elleville tilstander. 5.000 heldige fikk plass på operataket. Tusenvis av skuffa tenåringer stod igjen utenfor, og det oppstod fullstendig kaos.

Kristiane klarte å skaffe seg VIP-billett, men dessverre måtte hun dra før hun fikk høre ham, for å rekke flyet heim.

Derfor gleder hun seg naturlig nok ekstra mye til å oppleve Bieber live for aller første gang. Kristiane var sjølsagt tidlig ute med å sikre seg billett. Å få møte Bieber er den store drømmen.

– Har du klart for deg hva du ville ha sagt til Justin Bieber om du fikk sjansen?

– Nei. Der og da hadde jeg uansett ikke klart å si noe som helst, svarer Kristiane med en latter.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no