Mangler tid og paller

Mangel på paller gir ungdomsgjengen problemer med å fullføre byggingen av Slinningsbålet.

Bygginga av Slinningsbålet pågår for fullt. Men, forteller bålgjengen: De mangler paller.  

Nyheter

- Vi har ti dager på å bygge de resterende 25 meterne og har enda ikke nok paller.

Alexander Slinning har vært med å bygge Slinningsbålet siden han var 13 år, men tidsfristen har aldri vært så knapp som nå.

- Hvert eneste år er det en kamp for å få nok paller til bålet, men jeg kan ikke huske at vi noen gang har lagt så langt etter som vi gjør nå, forteller han.

Slinning utdyper hvorfor det er så store problemer med å få nok paller.

- Det er en spesiell type paller vi trenger flere av. Europaller tåler et trykk på 4,5 tonn, og vi bruker derfor disse som et skjelett for Slinningsbålet. Når et bål blir så massivt som det vi bygger, utsettes pallene for et trykk på mellom 3 og 4 tonn. Derfor er vi avhengige av sterke paller som tåler trykket, forteller Slinning og legger til at de vanlige engangspallene brukes som fyll i skjelettet av europaller. Han håper bedrifter i området vil gi ungdomsgjengen en hjelpende hånd, slik at det også i år blir et Slinningsbål.

PS! Det som også er litt spesielt i år, er at bålet tennes dagen før sankthansaften, altså lørdagen. Dette er for at også de minste skal få være med å nyte det spektakulære synet når Slinningsbålet tennes.

Du kan lese mer om denne saka i papiravisa torsdag.