- Vi har ti dager på å bygge deresterende 25 meterne og har enda ikke nok paller.

AlexanderSlinning har vært med å bygge Slinningsbålet siden han var 13 år, mentidsfristen har aldri vært så knapp som nå.

- Hverteneste år er det en kamp for å få nok paller til bålet, men jeg kan ikke huskeat vi noen gang har lagt så langt etter som vi gjør nå, forteller han.

Slinningutdyper hvorfor det er så store problemer med å få nok paller.

- Deter en spesiell type paller vi trenger flere av. Europaller tåler et trykk på4,5 tonn, og vi bruker derfor disse som et skjelett for Slinningsbålet. Når et bålblir så massivt som det vi bygger, utsettes pallene for et trykk på mellom 3 og4 tonn. Derfor er vi avhengige av sterke paller som tåler trykket, fortellerSlinning og legger til at de vanlige engangspallene brukes som fyll iskjelettet av europaller. Han håper bedrifter i området vil gi ungdomsgjengenen hjelpende hånd, slik at det også i år blir et Slinningsbål.

PS! Det som ogsåer litt spesielt i år, er at bålet tennes dagen før sankthansaften, altsålørdagen. Dette er for at også de minste skal få være med å nyte detspektakulære synet når Slinningsbålet tennes.

Du kan lesemer om denne saka i papiravisa torsdag.