Starter egen motebutikk

- Janteloven er det verste jeg vet. Den kan bare legges igjen på dørmatta til min butikk, sier motebloggeren.

Motebloggeren Helen Sævik har lenge drømt å starte sin egen butikk. Nå har hun tatt steget videre, og vil åpne eget konsept i Fosnavåg om kort tid.  Foto: helensaevik.blogg.no

  Foto: helensaevik.blogg.no

  Foto: helensaevik.blogg.no

Nyheter

Moteblogger Helen Espeseth Sævik (34) fra Fosnavåg har i tre år skrevet helensaevik.blogg.no, som i fjor hadde over 2000 lesere hver dag. Nå tar hun steget videre og starter sin egen motebutikk i hjembygda.

- Jeg har lenge drømt om å starte mitt eget konsept, være min egen sjef og jobbe med det jeg brenner for. Jeg kjente at nå var tiden inne, og alt klaffet, sier Sævik til Sunnmørsposten.

Avsløringen

I sitt siste blogginnlegg, kalt "Avsløringen", innrømmer hun overfor leserne sine at hun har sagt opp jobben sin på en klesbutikk i Ulsteinvik, og at ryktene som har florert er sanne. Hun skal starte sitt eget konsept.

- Lokalet er ferdigoppusset og klart til september, men jeg vet ikke nøyaktig når alt er klart - det avhenger av leverandørene. Det blir i alle fall før høstferien. Jeg skulle helst åpnet den i går, jeg, ler Sævik.

Motebloggeren sier hun vil skape et sted der alle kan være seg selv.

- Janteloven er det verste jeg vet. Den kan bare legges igjen på dørmatta til min butikk. Dette skal være et sted der alle føler seg vel, enten de bruker XXL eller XXS, med mye latter, glede og hjerterom.

Hvilke merker hun skal selge holder hun hemmelig.

Vil jobbe i fellesskap

Sævik påpeker at det er vanskelig å starte for seg selv i et lite lokalsamfunn.

- Responsen jeg har fått har vært svært positiv, og mange sier til meg at de tror dette vil bli en kjempesuksess. Jeg prøver å være realistisk. Om jeg tjener nok bare til å leve på dette, er jeg fornøyd.

Sævik håper foretaket kan være et positivt tilskudd til Fosnavåg.

- Det er få som driver butikk her, og jeg tror at vi komme langt om vi bare jobber sammen og ikke imot hverandre. Å skape noe som vil være kjekt for alle i fellesskap. Jeg har lyst vi skal ha "Toilldager", tilbudsdager som de har på Trondheim Torg. Vi bør hente inspirasjon fra de store byene, sier Sævik.

I tillegg kommer hun til å starte en egen blogg tilknyttet motebutikken. Den blir linket til på hennes nåværende blogg.

Omtalt på KK.no

Sævik skulle opprinnelig starte butikk for to-tre år siden. Leverandørene var klare, men hun hadde en dårlig følelse i magen.

- Jeg er veldig glad jeg valgte å trekke meg den gang. Nå har barna begynt på skole, og jeg har følt en ny giv i det siste som gjør at jeg kjenner meg helt sikker, sier hun.

Bloggeren har tidligere jobbet som modell og i parfymeri, i tillegg til klesbutikken. I 2012 ble bloggen med på KK.no sin liste over de 12 motebloggene du må få med deg.

Sævik skriver også i sitt siste innlegg at hun er å finne i et lengre intervju i et magasin om en ukes tid.