«Bølgen» ruller videre

Norges første katastrofefilm «Bølgen» har fått sine 16 millioner fra Norsk filminstitutt.

Vi skal lage det nært, seriøst og ordentlig

fantefilm: Are Heidenstrøm (bildet) og Martin Sundland er produsenter. 

regissør: Regissør Roar Uthaug er kjent for filmer som «Fritt vilt» og «Gåten Ragnarok». 

Nyheter

Nå begynner jakten på skuespillere og aktuelle innspillingssteder på Sunnmøre.

Følger familie

– Foreløpig har vi ikke bestemt oss verken for hvor vi skal filme eller hvem som kommer til å stå på rollelista. Den jobben starter nå. Planen er å begynne å filme sommeren 2014, forteller filmens regissør, Roar Uthaug til Sunnmørsposten.

– Det er en fiksjonsfilm der vi følger en familie i det som skal bli den mest dramatiske dagen i deres liv. Filmen handler både om de som jobber med sikkerhetsovervåking og vanlige folk, forteller Utgård.

Filmregissøren er kjent for filmer som «Fritt Vilt», «Flukt» og «Gåten Ragnarok», som får norgespremiere 4. oktober. Alle produsert av Fantefilm Fiksjon.I flere år har de jobbet for å få støtte til «Bølgen», som har et budsjett på 50 millioner kroner.

Da filmprosjektet «Tordenskjold» mistet 16 millioner i markedsstøtte fra Norsk filminstitutt i fjor, overtok «Bølgen» denne støtten, etter å ha kommet høyt opp i tredje søker-runde. Dermed var finansieringen på plass.

Virkelighetsnært

– Noe av det som gjør prosjektet så spennende er at det på mange måter er basert på en virkelighet som kan inntreffe, mener produsent Martin Sundland.

– Nordmenn vil trolig lettere leve seg inn i dette enn om det hadde dreid seg om truende romvesener, sier Uthaug, som har vokst opp med katastrofefilmer som «Independence Day» og «Armageddon».

– Men vi må gjør det med en norsk vri. Spennende og engasjerende, men nærere, mer seriøst og ordentlig.

Nå gleder han seg til å komme til Sunnmøre.

– Vi har fått mail fra flere i området, som også gleder seg og som ønsker å være statister, sier Uthaug.