Sonderingene om ny regjering er i gang

De borgerlige partiene har innledet de første samtalene for å finne ut om det er mulig å danne regjering med alle fire partier.

Erna Solberg (Høyre), Siv Jensen (Fremskrittspartiet) , Knut Arild Hareide (Kristelig Folkeparti) og Trine Skei Grande (Venstre) møttes mandag på Radisson Blu Nydalen i Oslo for å starte sonderinger for å avklare om det er grunnlag for en ny regjering med alle fire partier. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix 

Nyheter

– Jeg er veldig spent, for dette er det første møtet vi har alle sammen. Vi skal snakke politikk, men samtidig skal vi sette en ny forsamling som ikke bare består av oss fire partilederne, men også nestlederne, sa Venstre-leder Trine Skei Grande da hun kom til Radisson Blu i Nydalen i Oslo mandag ettermiddag.

Høyre-leder og kommende statsminister Erna Solberg kom seg inn på hotellet gjennom en bakdør, mens Grande slo følge med KrF-leder Knut Arild Hareide og Frp-leder Siv Jensen inn den bevoktede hovedinngangen.

– Det blir spennende. Vi har ambisjoner om å få gjennomslag for mest mulig Fremskrittsparti-politikk, samtidig som vi er innstilt på å måtte gi, sa Jensen.

Formiddagen brukte partiene til forberedende møter hver for seg på Stortinget.Handlingsregelen, vern av Lofoten, Vesterålen og Senja, innvandrings- og asylpolitikk, bistand, landbruk og bruk av bompenger for å finansiere veier er blant de vanskelige sakene de fire partiene skal gyve løs på. (©NTB)

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter