Politiet beklager uttalelse etter Ulstein-dødsfall

Den siktede og kvinnen hadde avsluttet forholdet.

En østeuropeisk mann ble pågrepet etter at han gikk til angrep på naboen med en flaske i Ulstein 29. oktober. Naboen døde senere av skadene. Foto: Andreas Bjerknes / NTB scanpix 

Nyheter

Sunnmøre politidistrikt beklager i en pressemelding at forholdet mellom den siktede etter dødsfallet i Ulstein tirsdag denne uka kunne oppfattes feil.

– Politiets operasjonssentral kom like etter hendelsen i Ulstein tirsdag morgen i skade for å uttale at fornærmede var sammen med siktedes samboer da siktede kom hjem, heter det i pressemeldingen.

Les også: Mann døde etter voldsepisode

Politiet påpeker at den siktede og kvinnen som var til stede, hadde avsluttet sitt forhold for en tid tilbake. De hadde imidlertid fortsatt felles adresse.

– Avdøde hadde et kjæresteforhold til denne kvinnen, skriver politiet. 

Politiet opplyser at de har gjennomgått medieinstruksen på nytt med de ansatte på operasjonssentralen for å hindre at noe lignende skjer i fremtiden.

Siktelsen ikke skjerpet: Venter på obduksjonen

Den siktede samtykket torsdag til til fire uker varetektsfengsling. Den østueropeiske mannen i 20-åra er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Politiet har uttalt at de avventer resultatene fra obduksjonsrapporten før de tar stilling til en eventuell skjerping av siktelsen.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter