Kan få svar på brannen nesten 5 år etter

Nytt dokument og fingeravtrykk kan gi svar på hvordan brannen startet på Herøy i 2008
Nyheter

Nå er etterforskningen tatt opp på ny. Et nytt dokument og muligheten for fingeravtrykk kan nå føre til at de pårørende endelig får svar på hvordan brannen, som i 2008 kostet fire ungdommer livet, oppstod. Det var NRK, Håper å få svar fra dødsbrannen, som først omtalte saken.


Nye spor

I ettertid av brannen var det flere av etterforskerne som mente at det burde settes inn bredere etterforskning og at det var noe som ikke stemte. Politiet fikk også mye kritikk for ikke å ha sikret DNA-prøver og fingeravtrykk, men nå har de pårørende tatt initiativ til å bringe frem DNA-funnene fra dagen etter brannen. Summen av dette og det nye dokumentet som har blitt oppdaget, kan gi svar på dødsbrannen.


Bakgrunn

Natt til 14. desember 2008, mista fire ungdommer livet da en brann startet i et hus på Flusund i Herøy. Ungdommene lå og sov i 2. etasje. En mann i 1. etasje klarte å komme seg ut, men de fire ungdommene mistet livet.


Påsatt

I ettertid av brannen ble det konkludert med at brannen var ei ulykke, men de pårørende slo seg ikke til ro med denne forklaringen. De mente at brannen var påsatt, og støtter seg på at en nabo så en person springe ut av huset. De pårørende har kjempet for en ny etterforskning og nå har altså Kripos etterforsket saken og nye detaljer er funnet, noe som kan medføre at brannårsaken endelig kan bli oppklart.

Smp.no skrev i september at Kripos skulle ta opp igjen etterforskningen av brannen. Kripos-gruppe ser på Herøy-brannen


Les tidligere saker om Herøybrannen: Herøybrannen ikke oppklart, Ny etterforskning av Herøybrannen,