Rauma

Falt flere 100 meter ned en fjellside

Situasjonen er alvorlig, men ikke livstruende.

Mannen falt ned flere 100 meter fra Store Venjetinden 

Nyheter

Stabil

Den 25 år gamle mannen har ankommet Ålesund sjukehus og tilstanden er alvorlig, men ikke livstruende. Det er først og fremst sårskader, forteller AMK-sentralen ved Ålesund sjukehus i en pressemelding kl. 12.20 søndag. For øyeblikket er mannen til undersøkelse og de pårørende er ikke underretta enda.


Skulle klatre

De to personene skulle klatre opp Vestveggen av Store Venjetind, men før de fikk begynt å klatre, mistet mannen fotfeste og falt.

- Mannen falt ned en snørenne på rundt 700 meter, forteller Jan Helge Kjøl til smp.no.


Mannen som falt fra Store Venjetind er hentet av ambulansehelikopter. Han flys til Ålesund sjukehus for behandling, melder Nordmøre og Romsdal politidistrik på twitter nærmere halv 12, søndag formiddag.


Var på tur

En person falt flere 100 meter ned en fjellside i Vengjedalen i Rauma. Ambulansehelikopter har har hentet opp mannen.

- Det var to personer som gikk tur i fjellet. Den ene falt flere hundre meter ned en fjellside. Foreløpig kan vi opplyse at personen er funnet og er i live. På stedet er et ambulansehellikopter som forsøker å hente opp personen. Et Sea King redningshelikopter er på veg og i bunnen av dalen står et alpint redningslag klar til å hjelpe til, forteller operasjonsleder ved Nordmøre og Romsdal politidistrik, Jan Helge Kjøl til smp.no.