- Et stort sjokk for alle

Kari Thorseth ble funnet i vannet ved populær strand i Pattaya søndag ettermiddag.

FAMILIEN: Ragnar Thorseth med familie ombord i "Havella". Klar til avgang - for overvintring på Svalbard høsten 1987. Ragnar, Kari, Eirik og Njål. 

EKSMANNEN: Ragnar Thorseth er i Thailand og møtte ekskona Kari bare timer før hun ble funnet omkommet i vannet søndag. 

Nyheter

Eventyreren Ragnar Thorseth var gift med Kari Thorseth i nesten 40 år. Han hadde en lengre samtale med ekskona Kari og felles venner på en badestrand en time før hun ble funnet i vannet nær Pattaya.

– Dødsbudskapet kom som et stort sjokk for alle her nede.  Hun var veldig populær. Det er så mange folk som har kondolert eller grått på skuldra mi så skjorta er blitt våt, forteller Ragnar Thorseth på telefon fra Thailand.

Med på seilas

Kari Thorseth var med på flere av prosjektene til Ragnar Thorseth. Hun var blant annet med på «Saga Siglar»-seilasen i lange perioder. Hun var også arkitekten bak prosjektet Håholmen Havstuer i Averøy.


Funnet død i Thailand

Kvinne fra Nordvestlandet skal ha blitt funnet i vannet ved populær strand nær Pattaya søndag ettermiddag. Livet sto ikke til å berge.


– Hun var et fyrverkeri av et menneske. En sjelden kvinne. Hun var et godt menneske med god humoristisk sans, men hun kunne også være tøff og direkte, sier Thorseth.

Ragnar og Kari var gift i 38 år og har to sønner sammen. Både Ragnar og Kari bodde i romjula ved Villa Norway i Jomtien, omtrent tre kilometer sør for Pattaya.  Kari var på en måned lang ferie med tre venninner.

– Dette kom voldsomt brått på. Hun har alltid vært den sprekeste av oss, og hun har vist stor livsglede, sier eldstesønnen Eirik Thorseth.

Funnet i vannet

Kari Thorseth ble funnet i vannet ved stranda i Jomtien mellom klokka tre og fire lokal tid søndag ettermiddag.

– Hun ble gitt førstehjelp, ambulansen kom og hun fikk surstoff, men hun ble erklært død på sjukehuset, sier Ragnar.

Preger miljøet

Dødsfallet har gjort stort inntrykk i den norske kolonien i Jomtien.

– Hun er godt kjent i miljøet. Alle var sjokkerte. Det er litt uvirkelig, og jeg tror ikke det har gått helt opp for oss ennå, sier Gudmund Eiksund i Villa Norway.

Kari var ofte på ferie i Thailand, og hun var da mye involvert med det norske miljøet i nærområdet.

– Alle kjente Kari. Hun hadde vært i Thailand nesten hvert år siden 1984, og søndag  var hun på favorittstranda i favorittlandet hennes. Dødsfallet har gjort voldsomt inntrykk på folk og skapt stor sorg her nede, sier han.

Kari Thorseth ble 69 år gammel.