Tiltalt for drapet på Anja Weløy Aarseth

Statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim har tatt ut tiltale mot Steven (Paco) Dan Danielsen (24) fra Ålesund som har vært siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth.

Politiet opphever sperringene ved området Anja Weløy Aarseth ble drept av Steven Dan Danielsen (innfelt)  Foto: Stig Vågnes/Privat

Nyheter

I tillegg til forsettlig drap er 24-åringen også tiltalt for å ha voldtatt studenten fra Bergen forut for drapet på Aksla i august i fjor.

- Forsøkte å skjule voldtekt

Voldtekten går ut på at han tvang til seg samleie med henne. Det anses som skjerpende at tiltalte drap henne for å lette eller skjule voldtekten. Strafferammen for overtredelsen er fengsel i inntil 21 år.

LES MER: Alt om Aksla-saken

I tillegg til dette er Danielsen  satt under tiltale for simpelt ran av Pluto-kiosken på Nørve omlag en time før drapet.

- Tiltalte har erkjent straffskyld for voldtekt og drap, utover dette har han ikke erkjent straffskyld, eller villet forklare seg, heter det i en pressemelding fra Sunnmøre politdistrikt.

Hadde neppe kontakt før drapet

I den samme pressemeldinga opplyser politiet at det ikke noe som tyder på at det har vært noe kontakt mellom Danielsen og avdøde forut for drapshandlingen ved en tursti på Aksla om ettermiddagen den 28. august.

Danielsen er også tiltalt for vold og trusler mot offentlige tjenestemenn, da han ved en anledning i 2012 sparket og truet to polititjenestemenn. Ifølge tiltalen skal 24-åringen ha truet med å misbruke barna til tjenestemennene seksuelt og drepe dem.

Forvaring aktuelt

Tiltalen mot 24-åringen ble utferdiget av statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim etter ordre fra Riksadvokaten 20. januar.

Nordheim som skal være aktor i tingretten signaliserer i tiltalen at det kan bli aktuelt å legge ned påstand om forvaring for Danielsen.

24-åringen har vært gjennom en rettspsykiatrisk observasjon av psykiatrispesialist Terje Tørrissen og psykiater Michael Setsaas. De konkluderte i november med at mannen, som har innrømmet drapet, er strafferettslig tilregnelig. De to skal også møte i retten som sakkyndige.

Starter 11. februar

Danielsens advokat er Per Herman Thori-Aamot, mens Einar Råen er bistandsadvokat for kvinnens familie. 

Saken kommer for for Sunnmøre tingrett 11. februar og det er satt av åtte dager til forhandlingene i tingretten.