Topp forhold for å trene ute

Mens enkelte lengter etter halv meter nysnø, nyter mødrene på MiniBootCamp de perfekte treningsforholda som årets vinter byr på.

MiniBootCamp på Sandingane

Liv Inger Ryste og Vilja (8 mnd) i forgrunnen koser seg på Bootcamp.  Foto: Nils Harald Ånstad

  Foto: Nils Harald Ånstad

Nyheter

Lille Vilja på åtte måneder gløtter fram fra vogna. Kikker med store øyne på mamma Liv Inger Ryste, som ligger sideveis på ei gummimatte, og prøver å holde kroppen så bein som mulig, mens hun støtter seg på underarmen. Ryste tøyser og smiler til Vilja, som trekker munnen opp i et stort smil bak smokken.  Både Vilja og mor ser ut til å nyte godværet til det fulle på Sandingane i Spjelkavika.

Sandingane

Hver tirsdag og fredag er det MiniBootCamp for mødre og fedre i byparken og på Sandingane. Siden Gitte Cecilie Olsen etablerte Aktiv Bootcamp i Ålesund våren 2009, har flere og flere sverga til denne måten å trene styrke og utholdenhet på.

-Det er den beste treninga jeg har prøvd, sier Siri Thomassen Strand . Hun fikk tips om treningstilbudet da hun gikk i fødselspermisjon, og var solgt etter første time. Strand har trent hele livet, blant anna som aktiv håndballspiller i 20 år. Etter hun ble mor, har hun holdt fast ved å trene utendørs sammen med andre likesinna. 

Les mer i papirutgava av Sunnmørsposten lørdag