Arbeidet med byggingen av Aksla Parkering er allerede i gang og neste uke vil naboer begynne å kjenne sprengningsarbeidet på kroppen.

- Vi begynner med litt sprengning førstkommende uke for å etablere påhugget til selve tunnelen. Sprengningen av selve tunnelen starter 1. mars, forteller anleggsleder Erik Austnes.

Men det er ingen grunn til bekymring for naboene i følge Austnes.

- Vi har plassert mellom åtte og ti rystelsesmålere rundt sprengningsområdet og vil følge nøye med på disse målingene. Vi har også hatt orienteringsmøte med naboene rundt området så alle skal være godt informert om hva som kommer til å skje, sier han.

Strengt regulert

Austnes kan ikke si nøyaktig hvordan folk vil oppleve sprengningen og hvor langt unna.

- Mennesket er et følsomt vesen, men vi er også veldig forskjellige. Derfor er det umulig å si hvor mye man blir påvirket av rystelsene etter sprengningen. Sprengningsplanene er strengt regulerte og det blir en helt ordinær sprengning. Derfor har folk all grunn til å føle seg trygge, sier han til smp.no.

SMS-varsel

Veidekke Entreprenør AS og Aksla Parkering tilbyr også SMS-varsel om hver sprengning for de som vil. Slik kan folk være forberedt før hvert smell.